Bundesliga

Nyolc gólt lőtt, de hattal nyert a Bayern München, Szalait kiállították

A Bayern München 7-1-re kiütötte hazai pályán a Hoffenheimet, a Szalai Ádámmal felálló Mainz 2-1-re győzte le a Nürnberget, a magyar válogatott támadót pedig kiállították a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában.

A Bayern München gálázott a Hoffenheim ellen - Fotó: AFP

A Bayern München-1899 Hoffenheim meccsen nagy iramban kezdtek a hazaiak, Müller kapott remek labdát a jobb oldalon az 5. percben, középre adását csak kiütni tudta a vendégek kapusa, Gomez pedig a kipattanót a kapuba vágta. A 11. percben büntetőhöz jutottak a bajorok, Lahmot buktatta a tizenhatoson belül Compper. A tizenegyest Robben magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba. Alig telt egy negyedóra, mikor már három volt a különbség: Kroos 22 méterről jobbal a jobb alsó sarokba durrantott. Fél óra elteltével már 4-0 volt az állás: Ribéry egy remek ellentámadás végén ugratta ki Robbent, aki pimaszul elvitte a kapus mellett a labdát, majd a kapuba gurított. A 35. percben megvolt az ötös is, Robben szerzett labdát, leadta balra Ribérynek, akinek beadását Gomez 5 méterről fejelte a kapuba. A második félidőben ott folytatta a Bayern, ahol befejezte az elsőben: Robben beadását Gomez fejelte a hálóba. Az 58. percben Ribéry is meglőtte megérdemelt gólját, Robben passzából elvitte a kapus mellett a labdát, majd nem hibázott. A hajrában szépített a Hoffenheim, Luiz Gustavo hibája után a saját kapujába lőtt. A hazaiak tehát nyolc gólt lőttek, ám "csak" 7-1-re nyertek.

Az 1. FC Köln-Hertha BSC összecsapáson a 36. percben született a mindent eldöntő gól: Clemens 13 méterről volt eredményes, ezzel a hazaiak fontos három pontot szereztek.

Az FSV Mainz 05-1. FC Nürnberg találkozón Szalai Ádám a kezdők között kapott helyet a hazai csapatban, amely már a 2. percben megszerezte a vezetést. Egy Zidan-Szalai összjáték után Choupo-Moting passzát váltotta gólra Müller. Majd jött a már-már megszokottá váló Zidan-találat: A BVB-ből igazolt támadó egy közvetett szabadrúgást váltott gólra. A 64. percben szépített Dieter Hecking együttese: Didavi bal lábas lövése talált utat a kapuba. Ez azonban csak a szépítéshez volt elég. A hajrában még Szalai Ádámot kiállította a játékvezető, miután műesés miatt megkapta második sárga lapját.

A VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen mérkőzésen sem kellett sokat várni az első gólra: Kiessling egy remek összjáték után talált be Schürrle passzából a Farkasok kapujába. Felix Magath együttes ugyanakkor még az első félidőben fordítani tudott, Helmes fejesből egyenlített, Dejagah pedig Mandzukic remek passza után talált be. A 61. percben egy öngól döntötte el a három pont sorsát, Kadlec menteni akart, de a saját kapujába lőtt. A hajrában még Derdiyok fejjel szépített, ám a három pont a vendéglátóké lett.

A Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg meccsen nem született gól.

émet bajnokság
25. forduló
1. FC Köln-Hertha BSC 1-0
Gólszerző: Clemens (36.)
Bayern München-1899 Hoffenheim 7-1
Gólszerző: Gomez (5., 35., 48.), Robben (12.-11-esből, 29.), Kroos (18.), Ribéry (58.) ill. Luiz Gustavo (85.-öngól)
FSV Mainz 05-1. FC Nürnberg 2-1
Gólszerző: Müller (2.), Zidan (22.) ill. Didavi (64.)
Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg 0-0
VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 3-2
Gólszerző: Helmes (32.), Dejagah (45.), Kadlec (61.-öngól) ill. Kiessling (3.), Derdiyok (90.)