Biatlon-vb

Neuner betlizett, de nyert a német női váltó

  • VNA

Második aranyérmét is megszerezte a német női csapat Ruhpoldingban, de ezúttal nem a közönség kedvencének számító Magdalena Neuner volt a nyerőember.

A német közönség ismét parádés hangulatot teremtett a Ruhpoldingban zajló biatlon világbajnokságon, ahol szombaton a nők 4x6 km-es váltó versenyét rendezték meg. A németek némiképp meglepő módon nem Magdalena Neunerrel bízták a befejező szerepkört. Jó megérzés volt mindez Uwe Müssiggang szövetségi kapitánytól, a szezon végén visszavonuló klasszis ugyanis ismét rosszabbik arcát mutatta a lőállásban és a tartalék lőszerek ellenére egy büntetőkört is kénytelen volt futni. Csapattársai azonban remekeltek ezen a napon, Tina Bachmann első emberként csak egyszer hibázott lövészetben, Miriam Gössner önmagához képest jól lőtt (3 hiba), az utolsó emberként futó Andrea Henkel pedig hibátlan lövészettel hozta be végül a csapatot az első helyen. A német női váltó ezzel megvédte az egy éve Hanti-Manszijszkban szerzett vb-címét.

Eurosport logo

A második helyet közel fél perccel lemaradva a franciák szerezték meg, míg a norvég váltó a remekül hajrázó Tora Bergernek köszönhetően a harmadik helyet szerezte meg. Az idei biatlon világbajnokság vasárnap a két tömegrajtos versennyel ér véget, amelyeket az Eurosport élőben közvetít.

Biatlon világbajnokság - Ruhpolding (GER)
női váltó - 4x6 km
1. Németország (Tina Bachman, Magdalena Neuner, Miriam Gössner, Andrea Henkel) 1:09:33.0 (1+10 lövőhiba)
2. Franciaország (Marie Laure Brunet, Sophie Boilley, Anais Bescond, Marie Dorin Habert) +28,5 mp (0+7)
3. Norvégia (Welle-Strand Horn Fanny, Elise Ringen, Synnoeve Solemdal, Tora Berger) +39,5 mp (0+12)
4. Fehéroroszország (Nagyezsda Szkardino, Ludmilla Kalincsik, Nasztaszia Dubarezseva, Darja Domracseva) +41,2 mp (0+6)
5. Svédország (Jenny Jonsson, Anna Maria Nilsson, Anna-Karin Stroemstedt, Helena Ekholm) +1:05,2 mp (0+5)
6. Ukrajna (Natalija Burdiga, Valj Szemerenko, Vita Szemerenko, Olena Pidrusna) +1:20,5 mp (0+8)