Női vízilabda

Másodszor meccsét is elveszítette a Merész-csapat

  • MTI
megosztom

Második mérkőzésén is kikapott a magyar női vízilabda-válogatott a hollandiai nemzetközi tornán: a Kanada legjobbjaitól péntek délben elszenvedett 17-11-es vereség után az esti meccsen a házigazda hollandokkal szemben maradt alul 13-11-re Merész András Európa-bajnoki bronzérmes alakulata.

A Fryslan Trophy elnevezésű, Drachtenben zajló esemény honlapjának információja szerint mintegy kétszáz néző előtt a magyar csapat az elején már 3-0-ra is vezetett a duplázó Czigány Dóra és Keszthelyi Rita góljaival, sőt 3-3 után 5-3-ra megint nála volt az előny. 6-6-ot, majd 8-8-at követően azonban a harmadik negyedben elhúztak a vendéglátók 11-8-ra, és bár 12-9 után Szűcs Gabriella és a csapatkapitány Drávucz Rita révén 12-11-re még felzárkóztak a magyarok, az utolsó találatot a hollandok lőtték, s két góllal nyertek. A hazai együttesben Mieke Cabout emelkedett ki, aki ötször is eredményes volt.

Az április közepi, trieszti olimpiai kvalifikációra készülő Merész-alakulat a tornán még egyszer megmérkőzik mind a kanadaiakkal, mind a hollandokkal. A németalföldi esemény mindhárom résztvevője tagja az olaszországi viadal kilenccsapatos mezőnyének is, amelyből majd az első négy lehet ott a londoni, nyári játékokon.

Felkészülési torna
Fryslan Trophy
Hollandia-Magyarország 13-11 (3-3, 2-2, 6-3, 2-3)

 

megosztom