Női kézilabda KEK

Kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe a Ferencváros

  • MTI
megosztom

A női kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjének visszavágóján a Ferencváros csapata 35-31-ra legyőzte az orosz Zvezda Zvenyigorodot. Elek Gábor együttese az első találkozón kilencgólos győzelmet aratott, így mindkét felvonást megnyerve jutott be a legjobb négy csapat közé.

Akárcsak tavaly, idén is remekel a Fradi a KEK-benAz egy héttel ezelőtti népligeti találkozón a tavalyi győztes FTC remek játékkal nyert 32-24-re, és most is kiválóan kezdett. Az 5. percben már 6-1-re vezetett, amikor a hazaiak mestere időt kért. Ezt követően felzárkózott a Zvezda (5-6), ám az összesítésbeli előny nem forgott veszélyben. Sőt, az FTC megint ellépett, ezúttal 14-10-re, ám a szünet előtt újra jól kapaszkodott az orosz gárda.

A fordulást követően 18-14-re húzott el Elek Gábor címvédő alakulata, és magabiztosan őrizte a vezetést, egyetlen másodpercig sem volt veszélyben a továbbjutása. A Zvenyigorod erejéből csak arra telt, hogy ne legyen nagyobb a hátránya.

Az utolsó negyedóra 26-22-es FTC-vezetésről indult, és változatlanul higgadtan játszott a vendéggárda.

Az elődöntő sorsolását kedden tartják Bécsben. A másik magyar érdekeltnek, a Debrecennek semmi esélye vasárnap a továbbjutásra, miután egy hete a dán Viborg otthonában 42-25-re kapott ki.

Női KEK
negyeddöntő, 2. mérkőzés
ZVEZDA ZVENYIGOROD-FTC RAIL CARGO HUNGARIA 31-35 (14-15)
Dronyina 8/6, Uskova 6, Posztnova 6, Vjahirjeva 5, Koroljova 3, Gudkova 1, Sasurkova 1, Spiridon 1, illetve Szucsánszki 8, Tomori 6, Zivkovic 5/3, Zácsik 4, Such 4, Kovacsicz 3, Szamoránsky 2, Szarka 2, Szádvári 1
Tj: A Ferencváros kettős győzelemmel

 

megosztom