Birkózó Eb

Deák Bárdos Mihály már negyeddöntős

  • MTI

A kötöttfogásúak 120 kg-os kategóriájában szereplő Deák Bárdos Mihály első két mérkőzését megnyerte, s így már a legjobb nyolc között van a belgrádi birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

Maróthy István, a magyar szövetség szakmai alelnökének tájékoztatása szerint a 37 éves, ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 2001-ben Eb-győztes nehézsúlyú birkózó a selejtezőben a svéd Eddy Bengtssont, a legjobb 16 között pedig az olasz Rocco Daniele Ficarát verte nagyon magabiztosan, egyaránt két menetben. A tavalyi Eb-n bronzérmes, már biztos londoni olimpiai indulónak számító Deák Bárdos így készülhet a negyeddöntőre.

A nap másik két magyarja közül a szintén londoni kvótás, 55 kg-ban érdekelt Módos Péter villámgyorsan, mindkét menetben gyorsan 6-0-ig jutva búcsúztatta a szerb Kristian Gazdagot, a nyolcaddöntőben pedig a kétszeres junior világbajnok bolgár Alekszandar Kosztadinovval csap össze.

A 96 kg-os Rizmajer György szintén nyerni tudott a selejtezőben, a finn Timo Kalliót, a nyolcaddöntőben azonban kikapott a tavaly Eb-ezüstérmet nyert, világbajnoki hetedik örmény Artur Alekszanjantól. A magyar birkózó akkor folytathatja majd a vigaszágon a küzdelmeket, ha legyőzője a fináléig menetel.