Bundesliga előzetes

A Dortmund és a Bayern kötelező feladat előtt, Szalaiék a Nürnberg ellen

A címvédő és listavezető Borussia Dortmund Ausgburgban roboghat tovább az újabb bajnoki elsőség felé, a Bayern München pedig hazai környezetben, a Hoffenheim ellen javíthat a Bundesliga 25. fordulójában.

1. FC Köln-Hertha BSC 15:30 hathárom-tipp:x

A vendégek az elmúlt fordulóban Otto Rehaggel vezetésével első győzelmüket aratták, most pedig arra készülnek, hogy Kölnben szerezzenek pontot vagy pontokat. A hazaiak ugyanis az utóbbi hetekben pocsék formában futballoztak, Lukas Podolski hiányát nagyon megsínylette az együttes. A német válogatott sztárja azonban az elmúlt fordulóban már felépült, és épp az ő fejesével szerzett pontot a Köln a Hoffenheim ellen idegenben. Aztán a másik vasárnapi bajnokin vereséget szenvedő Mönchengladbach hazafelé tartó buszát támadták meg a kölni huligánok, akik előbb megpróbálták leszorítani a járművet az autópályán, majd egy pihenőnél meg is támadták a buszt, amelynek vezetője el tudott menekülni, és így megmentette utasait, akik közül senki nem sérült meg.

Bayern München-1899 Hoffenheim 15:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp:1

A Bayern München pedig hazai környezetben, a Hoffenheim ellen javíthat, miután az előző fordulóban - meglepetésre - sima, 2-0-s vereséget szenvedett a Leverkusen vendégeként. A bajoroknál áll a bál a rossz szereplés miatt, ennek ellenére úgy tűnik, a vezetőség még bízik Jupp Heynckes vezetőedzőben. Miután a Bild megszellőztette, hogy a szakember nyáron távozik, a klub közleményben reagált.

"A Bayern München illetékesei elítélik ezeket a felelőtlen médiaspekulációkat, amelyeknek semmi alapja nincsen. Tiltakozunk az effajta bulvár újságírás ellen. Teljesen megbízunk Jupp Heynckesben és a munkájában" - állt a klub szerdai közleményében.
A müncheni csapat jelenleg a második a Bundesligában, hátránya hét pont a címvédő Borussia Dortmunddal szemben, így a Hoffenheim Ellen természetesen kötelező a győzelem.

FSV Mainz 05-1. FC Nürnberg 15:30 hathárom-tipp:1

A Szalai Ádámot és Stieber Zoltánt foglalkoztató Mainz a Nürnberget fogadja, s nagy szüksége lenne egy győzelemre ahhoz, hogy menekülhessen a veszélyes zónából, előnye ugyanis csupán öt pont a 16., már osztályozós pozíciót elfoglaló Augsburggal szemben. Szalaiék az elmúlt hétvégén 2-1-re kikaptak Dortmundban, a Nürnberg azonban meglepetést okozva legyőzte a harmadik Mönchengladbachot. Dieter Hecking együttese, amely a kiesés ellen küzdött ősszel, tavasszal szenzációs formába lendült. A Nürnberg már a 9. Helyen áll a Bundesliga tabelláján, ráadásul legutóbbi három bajnokiján kilenc pontot szerzett. Szalaiéknak így még hazai pályán sem lesz könnyű dolguk az 1. FCN ellen.

Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg 15:30
hathárom-tipp:1

A hazai együttes eddig remek tavaszt produkál, ám a legutóbbi hétvégén csalódást jelentő eredményt ért el. Lucien Favre együttese ugyanis Nürnbergben szenvedett 1-0-s vereséget, ám ennél is elkeserítőbb volt az együttes játéka. A Freiburg ellen ezért mindenképpen javítani szeretnének a Bajnokok Ligája-indulást érő helyre pályázó csapat tagjai.

„Január óta kiválóan dolgoznak Freiburgban. A védelmet sikerült elsősorban megerősíteniük, itt nagyon jó egyensúlyt találtak, egységesnek mutatkoznak. Ismerjük a helyzetüket, mert 8-9 hónapja még mi is a kiesés ellen küzdöttünk. Nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen futballozni. A nürnbergi vereség miatt nagyon csalódottak voltunk, az a meccs már a feledésbe merült. Gólokat akarunk szerezni szombaton és győzelemnek örülni” – mondta Lucia Favre, a ’gladbachiak trénere.

VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 15:30
hathárom-tipp:x

Katasztrofális vereségen van túl a Bayer Leverkusen. A német klubok Bajnokok Ligája (BL), illetve Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK)-statisztikáit tekintve minden idők második legsúlyosabb vereségét szenvedte el szerdán a Bayer Leverkusen, amely 7-1-re kikapott Barcelonában a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján. Ezekután megy a csapat a Wolfsburg otthonába, ahol azonban nem foglalkoznak ellenfelük súlyos vereségével.
“A Barcelonától elszenvedett nagy vereségnek nincs jelentősége a Bundesligában. A Leverkusen nagyot ugrott előre azzal, hogy bejutott Európa legjobb 16 csapata közé, amely önmagában egy nagyszerű eredmény. Nagyon erős csapat Ellen lépünk pályára. Azt várjuk, hogy a szurkolóink, akárcsak a Kaiserslautern ellen, most is elejétől a végéig támogassanak minket” – mondta Felix Magath, a Farkasok szakvezetője.

FC Augsburg-Borussia Dortmund 18:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp:2

A címvédő és listavezető Borussia Dortmund Ausgburgban roboghat tovább az újabb bajnoki elsőség felé. Ez az a találkozó, amit fix 2-re lehet mondani, hiszen a BVB tavasszal valósággal szárnyal, az ellenfél pedig a kiesés ellen küzdő újonc lesz. A Ruhr-Nachrichten nevű lap arról számolt be, hogy Dortmundban már most alig lehet hotelszobát foglalni május 5-re, amikor a Bundesliga záró fordulójában a BVB a Freiburgot fogadja, s a helyiek reménye szerint ismét bajnoki címet ünnepel a csapat. A csapatnál ugyanakkor erről még hallani sem akarnak, Jürgen Klopp vezetőedzőnek egyelőre az jelenti a problémát, hogy a héten Robert Lewandowski és Lukasz Piszczek is gyengélkedett, ezért szombati játékuk bizonytalan. Sebastian Kehl ugyanakkor letöltötte sárga lapjai miatti eltiltását, így visszatérhet a csapatba.