Profi boksz

Parázs összecsapás készülődik Skóciában

Szombat este Ricky Burns és Paulus Moses csap össze Glasgowban a WBO könnyűsúlyú övéért.

Szombat este Ricky Burns és Paulus Moses csap össze Glasgowban a WBO könnyűsúlyú övéért.Magyar idő szerint szombat este lép szorítóba a WBO brit könnyűsúlyú világbajnoka, Ricky Burns és soron következő kihívója, a namíbiai származású Paulus Moses. A 28 esztendős Burns (33-2, 9 K.O.), akkor kapta meg a WBO könnyűsúlyú bajnoki címét, amikor Juan Manuel Marquez a súlycsoportváltásnak köszönhetően lemondott arról. Burns ellenfele a nála öt évvel idősebb, korábban a WBA címét birtokló Moses (28-1, 19 K.O.) lesz a glasgowi Braehead Arénában.

„Az ökölvívásban nincsenek könnyű mérkőzések. Minden meccs kemény feladat, de abszolút nem zavar, hogy Skóciában kell bunyóznom” – nyilatkozta Moses. „A közönség ellenem volt Dél-Afrikában, Japánban és Ukrajnában is, és ettől függetlenül képes voltam a győzelemre. Tudom, hogy egész Namíbia szurkolni fog nekem, számomra ez a legfontosabb. A felkészülés remekül ment, és a súlyommal sem volt probléma. Nem láttam még Burnst a ringben, bár a mérlegéből sejtem, hogy jó öklöző” – foglalta össze gondolatait a kihívó.

További nyilatkozataiban Moses azt is kifejtette, hogy Burns ellen kiváló esélyei vannak, hiszen a regnáló világbajnoknál már jóval keményebb ellenfeleket is két vállra tudott fektetni.

Nehéz megjósolni, hogy ki a mérkőzés valódi esélyese, de az biztos, hogy aki a szombati gálán győzni tud, az felküzdheti magát a súlycsoport legjobbjai közé.

Az összecsapást a Sport 1 21:45-től élőben közvetíti.