NBA

Magic és Suns siker borzolta a kedélyeket az NBA-ben

  • Molnár Dávid

Kevés mérkőzést nyújtott az észak-amerikai kosárlabda bajnokság csütörtöki játéknapja, de meglepetésekben így sem volt hiány. Az Orlando Magic Chicagóban került ki győztesen a Bulls ellen, míg a Phoenix Suns pont a címvédő ellen emberelte meg magát, és nyert minimális különbséggel.

A Phoenix meglepte Dallast

Igazodjon ki valaki az Orlandón, ha már a szakértők nem tudnak! Kedden megalázó és szégyenteljes vereséget szenvedtek Dwight Howardék az idény legrosszabb csapatától, a Charlotte Bobcatstől, így nem túl kedvező előjelekkel vágtak neki a Chicago elleni derbinek idegenben. A Bulls az elmúlt nyolc találkozóját megnyerte, melynek köszönhetően a keleti főcsoport élén várta a Magic elleni derbit..

Mindezek ellenére mégis megdőlt a papírforma. Dwight Howard ismét a csapata vezéregyéniségévé tudta kinőni magát, és dupla-duplájából erőt tudott meríteni a többi csapattársa is. Howard végül 29 pontot dobott és tizennyolc lepattanót kaparintott meg, míg a túloldalt Derrick Rose pályafutásának nem a leghatékonyabb estéjén volt túl, mindössze hat kísérlete akadt be a kosárba 22 mezőnybeli próbálkozásból. Igaz azok között voltak olyan gyönyörűséges dobások, mint ez, a negyed lefújásának pillanatában.

Carlos Boozer vette át a stafétabotot Rose-tól, azonban 26 pontja egyedül nem volt elég a győzelemhez, ahogy az sem segített a Bullson, hogy a meccs vége felé közeledve több triplát és kosarat is értékesítetlenül hagytak.

Bár nyolc mérkőzés után kikapott a Bulls, ettől függetlenül továbbra is megnyugtató előnnyel vezetik a keleti főcsoportot a Miami Heat előtt.

A címvédő Dallas Mavericksnél tornyosulnak a problémák, amit talán a mostani Phoenixben elszenvedett vereség koronázott meg. Pedig Dirk Nowitzkiék kimondottan előnyös helyzetből vágtak neki a Suns elleni mérkőzésnek, hiszen utóbbi nyolc egymás elleni találkozójukat mind megnyerték.

Közel jártak sorozatban kilencedik sikerükhöz, azonban a Phoenix Jared Dudley vezérletével a harmadik negyedben feltámadt, és megfordította a mérkőzést. A Suns játékosai a második félidőre szebbik arcukat mutatták, és a tizenkét pontos hátrányukat lefaragva a záró játékrészben már tizenegy ponttal ők vezettek.

A Dallas a végére megpróbálta hasonló módon megfordítani a találkozó kimenetelét, azonban túl későn kaptak észbe. Dirk Nowitzki Vince Carterrel karöltve tizennyolc egységgel segítette meccsben tartani a Dallast, melyen végül azonban két ponttal alulmaradtak. Ez volt a Dallas ötödik veresége idegenben az utóbbi öt megmérettetéséből. Ezzel szemben a Phoenix rég nem látott sikernek örvend hazai pályán – utoljára több mint két éve sikerült négy egymást követő összecsapáson diadalmaskodniuk otthon.

NBA
csütörtöki játéknap
Chicago Bulls - Orlando Magic 94-99
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 96-94