Birkózó Eb

Godó Kitti első meccsén kikapott és kiesett Belgrádban

  • MTI

A nők 72 kg-os kategóriájában szereplő Godó Kitti első mérkőzésén kikapott és kiesett a belgrádi birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Maróthy István, a magyar szövetség szakmai alelnökének tájékoztatása szerint Godó a nyolcaddöntőben hárommenetes mérkőzést vívott a svéd Anna Jenny Franssonnal, s az 1-0-ra elveszített első szakasz után hiába nyerte meg 2-0-ra a másodikat, a harmadikban ismét 1-0-ra alulmaradt.

A 28 éves birkózó akkor folytathatta volna a vigaszágon a küzdelmeket, ha legyőzője a döntőbe verekszi magát, de a svéd sportoló az elődöntőben kikapott.

Korábban a nap másik magyarja, a szabadfogásúak 84 kg-os súlycsoportjában érdekelt Veréb István hiába vezetett magabiztosan az izraeli Sergei Kolesnicov ellen, a második menetben súlyos térdsérülést szenvedett és feladta a meccset.

A kontinensviadalon szombaton és vasárnap a kötöttfogásúak versenyeit bonyolítják le. Szombaton a már olimpiai induló Módos Péter (55 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), illetve Rizmajer György (96 kg) lép szőnyegre.