NB I

A játékosok újra megérezték a győzelem ízét - Pintér Attila

Pintér Attila vezetőedző győzelemmel tért vissza a Győr labdarúgócsapatához: együttese 4-1-re nyert a vendég Siófok ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

„A lényeg, hogy a csapat újra megérezte a győzelem ízét. Az első félidőben kapkodva játszottunk, de másodikban a cserék nagyon jól szálltak be a játékba, plusz lendületet adtak a csapatnak, és végül ez számított. Gratulálok a játékosainak, mindent megtettek azért, hogy újra megérezzék győzzenek” – értékelt Pintér Attila a mérkőzés után.

A győri szurkolók az első félidőben – a csapat gyengélkedését látva – nemtetszésüknek adtak hangot, a fogadtatásról a következőket mondta a Győrben a védekező stílus meghonosítójaként számon tartott Pintér: „Soha nem volt védekező csapat a Győr a kezem alatt, mindig szervezetten próbáltunk futballozni, azt gondolom, itt, és otthon is jól szórakozott a közönség.”

A Siófok szakmai igazgatója, Horváth Károly csalódottan nyilatkozott a Sport Tv-nek. „Ha ilyen egyéni hibákat követünk, el, akkor az ellenfél egyből büntet. A játékosok lélekben feladták a mérkőzést, ennek következményei lesznek, ilyen felfogásban nem szabad futballozni. A végén szereztünk egy gólt, ezen kívül semmilyen pozitívumot nem láttam. Miután az ellenfél tíz emberre fogyatkozott, akkor sem mertük felvállalni a támadójátékot, ennek mentális okai lehettek.”