Pick Szeged

Tatai Péter hosszabbított, Lékai Máté Celjébe távozik

Tatai Péter hosszabbított a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál, Lékai Máté viszont Celjébe távozik.

Lékai Máté távozik

Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója két hírről tájékoztatta a szurkolókat.

"Tatai Péterrel, a Pick Szeged válogatott kapusával újabb hároméves szerződést kötöttünk, így Pétert 2015-ig köti paktum a csapathoz. Ez nagy öröm számunkra, Tatai a Pick Szeged egyik nagy erőssége. Lékai Máté szerződése az idény végén lejár, vele, és menedzserével nem tudtunk megegyezni, így a válogatott irányító-átlövő két idény után távozik tőlünk. Mindenképpen szerettük volna, hogy maradjon, hosszú egyeztetésen vagyunk túl, ő azonban szeretné magát kipróbálnia külföldön, így elfogadta a szlovén Celje ajánlatát" - mondta a klubvezető a Délmagyarnak.

Tatai Péter 2010-ben igazolt a Pick Szeged csapatához, most pedig hivatalosan is 2015-ig hosszabbított klubjával.

"Amikor Szegedre érkeztem, már akkor elmondtam, hogy szeretnék hosszú távra tervezni. Az újabb szerződésem pedig azt bizonyítja, hogy jól érzem magam a csapatnál, a családom pedig megkedvelte a várost, mindannyian szeretünk Szegeden élni. Könnyen ment a megállapodás, a Pick Szeged profi háttérrel rendelkezik Magyarországon, a vezetők korrektek, a csapat pedig egyre erősebb, így nem volt kérdés, hogy aláírjam a hároméves szerződést."

Lékai Máté szintén 2010-ben érkezett a csapathoz, nyártól Vladan Matics csapatához, a szlovén Celjéhez igazol.

"Heteken át egyeztettünk a szegedi vezetőkkel, akiktől korrekt szerződéstervezetet kaptam, amit végül nem fogadtam el: nyártól az egykori BL-győztes Celjéhez igazolok. Jól éreztem magam Szegeden, két csodás évet töltöttem el, és nagyon bízom benne, hogy sikerül a bajnokságban és a magyar kupában is még az idei szezonban nagyot alkotnunk. A Pick Szeged pályafutásom eddigi legprofibb egyesülete volt, a vezetés mindent teljesített, amit ígért: nagyon összetartó keret jött össze, egy profi sportoló azonban mindig a kihívásokat keresi, és ezt most a szlovén Celjében találtam meg. Azért az nem elképzelhetetlen, hogy egyszer visszatérjek a csapathoz, újból a Picket erősítsem" - nyilatkozta Lékai Máté.