MLSZ

Október végére kiépülhetnek a biztonsági rendszerek a magyar stadionokban

  • MTI
megosztom

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén többek között döntés született a licencszabályzat módosításáról, valamint elfogadták a TAO-sportágfejlesztési program keretszámait és a bajnokságok, illetve kupák versenykiírását is.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az ülés megkezdése előtt a jelenlévők részvétüket nyilvánították Kutasi Róbert, a REAC igazgatójának múlt heti tragikus halála miatt.

Az elnökség elfogadta a licencszabályzat módosításáról szóló határozati javaslatot, így a jövőben szigorúbbá, ugyanakkor egyszerűbbé és átláthatóbbá válik az eljárás, amely az NB II-re is kiterjed. A szövetség a szankciókat a soron következő bajnoki szezonban "próbaévként" még csak korlátozottan, majd a későbbi években már egyre gyakrabban és szigorúbban alkalmazza a licenckövetelmények érvényesítése során - áll a beszámolóban.

A testület jóváhagyta a Stadion Biztonsági Projekt megvalósításához szükséges feltételrendszert. Az mlsz.hu közlése szerint a végső cél az, hogy június 30-ra minden, a projektben érintett stadionban működjön a sportrendészeti adatbázissal összekapcsolt központi jegyértékesítési rendszer. Erre az időpontra el kell készülnie a stadionokban a teljes rendszernek (beengedő kapuk, kamerarendszer, vezetési pont), október 30-ig pedig a tervek szerint minden érintett arénában felszerelik és beüzemelik a biztonsági berendezéseket.

Az elnökség elfogadta a TAO-sportágfejlesztési program keretszámait: az MLSZ 2011-2012-es elszámolási időszakra benyújtott programjának végrehajtása a tervezett ütemezésben zajlik. A beszámoló szerint a program eddigi legnagyobb eredménye, hogy a támogatási források felhasználásával több mint 2000 amatőr sportegyesület részére 1,16 milliárd forint értékű támogatást adott az MLSZ a versenyeztetési díjak drasztikus csökkentésén keresztül. Az MLSZ ezzel átvállalta az amatőr futballcsapatok versenyeztetési költségeinek kilencven százalékát - fogalmaz az mlsz.hu.

Az elnökség elfogadta a az NB I-es, NB II-es, NB III-as bajnokság, a Magyar Kupa, a Ligakupa, a Szuperkupa, valamint a Sport M Kupa versenykiírását.

A grémium döntött az NB I, NB II, Magyar Kupa, Amatőr Kupa, Ligakupa és Szuperkupa versenysorozatok televíziós- és rádiós közvetítése vagyoni értékű jogainak tenderen történő kiírásáról is. A döntés értelmében a jogokat nyílt pályázaton kell értékesíteni, közös tender eljárásban, a hat versenyrendszer jogait külön-külön pályáztatva. A pályázati felhívás minimálárat köt ki, amely nem lehet alacsonyabb, mint az előző 3 éves időszak utolsó évének díja. A pályázatok elbírálásakor fontos szempont lesz az átláthatóság, és hogy a klubok érdekében az MLSZ a jelenleginél kedvezőbb feltételekkel tudjon megállapodni.

Az elnökség elfogadta az évi rendes küldöttközgyűlés időpontját és napirendjét is. A közgyűlés május 15-én, 11 órakor lesz a Telki edzőközpontban.

megosztom