Birkózó Eb

Ligeti Dániel döntős, Barka Emese és Hatos Gábor vigaszágas

  • MTI

Bejutott a döntőbe a szabadfogásúak 120 kg-os kategóriájában érdekelt Ligeti Dániel a Belgrádban zajló birkózó Európa-bajnokságon, ahol a 74 kg-os Hatos Gábor, valamint a nőknél az 55 kilós Barka Emese vereséget szenvedett a negyeddöntőben, de a vigaszágon folytathatja a versenyzést.

A viadal honlapja szerint a tavalyi kontinenstornán bronzérmes Ligeti a négy közé jutásért két menetben (7-1, 2-1) diadalmaskodott a spanyol José Cuba Vazquez felett, majd a fináléba kerülésért - szintén két menetben (3-0, 5-1) - győzte le a bolgár Dimitar Angelov Kumcsevet. Ligeti a döntőben a török Taha Akgullal csap össze.

A tavalyi Eb-n szintén bronzot nyert Hatos a legjobb nyolc között nem bírt az oroszok kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnokával, Gyenyisz Cargusszal, aki két menetben (1-0, 1-0) legyőzte őt, s később aztán egészen a döntőig menetelt, így a magyarnak a vigaszágon lesz lehetősége a bronzéremét küzdeni.

Barka a negyeddöntőben az ukrán Natalija Szinisintől szenvedett vereséget két menetben (7-1, 7-3). Szinisin a folytatásban bejutott a fináléba, Barka ezzel - Hatoshoz hasonlóan - a vigaszágon folytathatja.