Európa Liga

Az Atlético kétgólos előnyt szerzett, a Man. City kikapott Portugáliában

Az Európa Liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésén az Atlético Madrid 3-1-re nyert a Besiktas ellen, a Manchester City 1-0-ra kikapott a Sporting otthonában.

Salvio duplázott a Besiktas ellen - Fotó: AFP

Atlético Madrid-Besiktas

A Falcao-Adrián kettőssel rohamozta a Besiktas kapuját az Atlético Madrid. Az első helyzet a törökök előtt adódott, Fernández lövését csak kiütni tudta Courtois védte. A 20. percben Koke fejelt le egy labdát a kapu előtt, ám Salvio lekésett róla. Pár perccel később Falcao megszerezhette volna a vezetést, de szemben a kapuval, Göhenbe lőtte a labdát. A 24. percben aztán Gabi parádés labdát adott Salviónak, aki a jobb oldalon becsapta védőjét, majd nem túl erős lövése a kapus segítségével jutott el a kapuba (1-0). Azonnal megduplázhatta volna az előnyt a Madrid, Koke azonban nagy helyzetben rontott. A 27. percben ez Salviónak sikerült is, aki a leshatárról indult el, majd 8 méterről pimaszul aláemelt a labdának (2-0). Továbbra sem állt le az Atlético, egy ellentámadás végén Adrián csinált egy parádés cselt, majd felsőkapufás gólt szerzett (3-0). A fordulás után egy szögletet követően 16 méterről Simao szépített, életben tartva a hazaiak reményeit (3-1). Ezzel a párharc nyílt maradt, de a spanyol együttes jelentős előnyt szerzett.

Sporting Lisboa-Manchester City

A 10. percben Joao Pereira lövését kellett védenie Hartnak, majd két perccel később Kolo Touré fejesét védte Patricio. A félidő derekán Barry csavart egy labdát, alig kapu mellé. A hajrában még Agüerónak akadt egy kisebb helyzete, de összességében nem történt sokminden 45 perc alatt. Az 51. percben Fernández távoli lövése kijött Hartról, a hosszún érkező Xandao elsőre Hartba lőtt, másodszorra besarkazta (1-0). A 63. percben Mati még növelhette volna a hazaiak előnyét, de Hart ekkor védeni tudott. Roberto Mancini, a City menedzsere mindent megpróbált, Mario Balotellit is pályára küldte. Épp az olasz egyenlíthetett volna a 87. percben, fejese azonban a lécről kipattant, így maradt az egygólos hazai győzelem.

Európa Liga
Nyolcaddöntő, első mérkőzés
Atlético Madrid-Besiktas 3-1
Gólszerző: Salvio (24., 27.), Adrian (37.) ill. Simao (53.)
Sporting-Manchester City 1-0
Gólszerző: Xandao (51.)