Európa Liga

Az Athletic Bilbao remek játékkal nyert az Old Traffordon

Hiába szerzett vezetést hazai pályán a Manchester United, az Athletic Bilbao 3-2-re nyert az Old Traffordon az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Jones nem tudta megakadályozni a Bilbao támadásait.

Manchester United-Athletic Bilbao

Bátran kezdett az Athletic, több ígéretes lehetősége is volt az első percekben. A 17. percben Hernandez lőhetett kapura egy csel után, de 17 méteres próbálkozását könnyedén szedte fel Irazioz. Rooney góljával a 22. percben megszerezte a vezetést az MU: Hernandez egy csel után lőtt, ezt még védte Iraizoz, de az angol válogatott támadó a kapuba pofozta a kipattanót (1-0). A 32. percben Susaeta emelt óriási helyzetben, Evanst lefutotta, De Gea fölött azonban hiába ívelt el, a labda kapu mellé ment. Nem sokkal később a spanyol hálóőrnek már védenie kellett, a 44. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Llorente fejelt a kapuba 7 méterről (1-1).

A fordulás után Munain lövése ment el alig-alig a kapu mellett. De Gea zseniális bravúrokat mutatott be a második játékrész elején, a kapus tartotta életben a Vörös Ördögök reményeit. A 68. percben ismét csak a spanyol kapuson múlt, hogy nem szereztek gólt a vendégek, Muniain lövését védte. Aztán a 72. percben De Marcosnak emelték be a labdát, aki balról, 10 méterről (lesről) a bal sarokba lőtt (1-2). A gól után kicsit összeszedte magát az MU: Rooneynak volt egy ígéretes lehetősége, de nem élt vele. A hajrában jött a csattanó: De Marcos lövése után De Gea kiütötte a labdát, Rafael elmélázott, Muniain pedig óriási sprint után a léc alá vágta a labdát (1-3). A hosszabbításban De Marcos kézzel ért a labdába, de inkább a tizenhatoson kívül, a játékvezető mégis büntetőt adott, Rooney pedig nem hibázott (2-3). A Bilbao teljesen megérdemelten nyert idegenben.


 

Standard Liege-Hannover

A 21. percben Rauschot vágta fel Kanu, amiért büntetőhöz jutottak a vendégek. A tizenegyest pedig Stindl értékesítette magabiztosan (0-1). Hat perccel később egyenlített a belga együttes: Buyens 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-1). Fél óra elteltével már vezetett is a hazai csapat, Tschité 5 méterről bólintott a kapuba (2-1). Az 56. percben aztán ismét gólt szereztek a németek, Ya Konan adott remek labdát Dioufnak, aki nem hibázott (2-2). A német csapat kedvezőbb helyzetben várhatja a visszavágót.

Európa Liga
Nyolcaddöntő, első mérkőzés
Manchester United-Athletic Bilbao 2-3
Gólszerző: Rooney (22., 90+2. - utóbbit 11-esből), ill. Llorente (44.), De Marcos (72.), Muniain (90.)
Standard Liege-Hannover 2-2
Gólszerző: Buyens (27.), Tchité (30.) ill. Stindl (22.), Diouf (56.)