Biatlon-vb

A fegyverrel is kacérkodik a kétszeres olimpiai bajnok sífutó

  • VNA

Nem akar még visszavonulni a németek kiváló sífutója, Evi Sachenbacher Stehle, a jövőben ugyanis megpróbálkozna a biatlonnal.

A német szakemberek már lázasan keresik a szezon végén visszavonuló Magdalena Neuner utódát. Azt nem állítjuk, hogy EVi Sachenbacher-Stehle személyében ideális megoldást kaphatnak, de tény, hamarosan kétszeres olimpiai bajnokkal bővülhet a német biatlon válogatott. A sikereit eddig sífutásban elérő Sachenbacher a 2011/12-es szezont lazábbra szerette volna venni, így előzetesen jelezte, hogy csak kevés versenyen vesz részt. Sérülések miatt aztán ebből sem lett semmi, így az idei Világkupa sorozatban még nem indult egy versenyen sem. A 31 esztendős versenyző azonban egyelőre még nem a visszavonulással foglalkozik.

Eurosport logo

A ruhpoldingi biatlon világbajnokság helyszínén már napok óta terjedt a hír, hogy Sachenbacher fegyvert ragad és biatlonban próbálkozik a jövőben, ezt pedig a német szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján meg is erősítették. A 2002-ben a váltóval, két éve pedig csapat sprintben olimpiát nyerő sífutó jövőre biztosan a biatlon válogatott keretében készül. Hogy milyen sikerrel, az persze mindenki számára rejtély. A németeknek ugyanakkor nincs rossz tapasztaltuk a sífutás-biatlon váltásról, hiszen annak idején Kati Wilhelm és a közelmúltban Miriam Gössner is sikerrel oldotta meg a váltást. "Egyelőre szeretnék minden kaput nyitva hagyni magam előtt, így nem zárom ki annak eshetőségét sem, hogy sífutásban is indulok még versenyeken" - tette hozzá az érintett.