Ligakupa

Sousa örül, hogy a döntőért játszhatnak, Benczés szerint megérdemlik

A magyar Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján is legyőzte a Videoton a Diósgyőr csapatát, így kettős győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe. A találkozó után mindkét vezetőedző elégedett volt, a Paulo Sousa az eredmény miatt, Benczés Miklós pedig a jó meccs miatt.

A mintegy kettő ezer néző előtt lejátszott találkozón a Videoton a 31. percben Evandro Brandao közeli fejesével szerzett vezetést, majd a fordulás után Milan Perics harcolt ki egy büntetőt és egy kiállíátst. A hazaiak javára megítélt tizenegyest Mitrovics higgadtan értékesítette, így összesítésben már négygólos volt a fehérváriak előnye. A hátralévő időben már nem esett gól, így Paulo Sousa idei negyedik tétmérkőzését is sikerrel vette.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője: "Először is nagyon örülök, hogy a döntőbe jutásért játszhatunk. Ez, ahogy korábban is mondtam, egy 180 perces párharc volt, aminek az első felében megszerzett előnyünk lehetőséget adott arra, hogy a felállásunkon némileg változtassunk. A csapatunk így is ugyanolyan szervezettséggel, fegyelemmel és lendülettel játszott a DVTK ellen, mint az első 90 percben is. A Diósgyőr azonban ezúttal is nehéz ellenfél volt, de szerencsére a második 90 percben is jobbnak bizonyultunk, és kiharcoltuk a továbbjutást."

Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője: "Gratulálok a Videoton FC-nek a továbbjutáshoz. Úgy gondolom, hogy a két mérkőzés alapján megérdemelten jutottak a Ligakupa elődöntőjébe a fehérváriak. A második mérkőzésen több fiatal játékosomnak is lehetőséget adtam, akik úgy érzem, éltek a lehetőséggel, és egy jó meccset játszottunk a bajnok otthonában."