Serie A

Bologna nem bevehetetlen vár, de védői nélkül bajban lehet a Juventus

Három, korábbi fordulókból elhalasztott mérkőzést pótolnak a Serie A-ban szerdán este. A Juventus Bolognába látogat, a Parma a Fiorentinát fogadja, a Cesena pedig a Cataniát látja vendégül.

Bologna-Juventus
A 23. fordulóból elhalasztott mérkőzés.
18:30 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: X

A Zebrák sokáig úgy álltak, hogy ha megnyerik az elhalasztott bolognai meccsüket, pontelőnnyel vehetik vissza a vezetést a Milantól a tabellán, de a hétvégén nem tudták legyőzni a Chievót hazai pályán, a piros-feketék pedig kiütötték a Palermót, így már egy idegenbeli győzelemmel is csak a pontegyenlőséget harcolhatja ki a Juve. Igaz, az a bajnokság végén nekik kedvezne az egymás elleni eredmények miatt.

Marco Di Vaio örül a Juventus ellen szerzett góljának a Bologna Serie A-mérkőzésén 2011-ben.

De kérdéses, hogy le tudják-e győzni a Bolognát idegenben. A piros-kékek nem jelentenek legyőzhetetlen akadályt senki számára hazai pályán sem, hiszen kikaptak már otthon a Leccétől, az Intertől, a Laziótól, a Cesenától, a Romától és az Udinesétől is, azaz nemzetközi szereplésre esélyes és a kiesés elől menekülő csapatok is legyőzték már őket. Ugyanakkor a bajnokság során értek már el meglepő eredményeket is, amelyek közül a legzajosabb sikert az Inter idegenbeli legyőzése jelentette. Ha a Marco Di Vaio vezette csatársor jó napot fog ki, bármire képesek lehetnek, és a rutinos, korábbi csapata ellen mindig elképesztően motivált támadót és társait most egy szedett-vedett Juventus-védelemnek kell megállítania.

A Chievo elleni meccsen megsérült ugyanis az egyaránt alapembernek számító Giorgio Chiellini és Andrea Barzagli is. Őket és a rutinjukat kellene pótolnia a Milan ellen nagyokat hibázó Bonuccinak, valamint a piros-feketék elleni kupameccset két góljával eldöntő, de azóta keveset szerepeltetett, és alapvetően jobbhátvéd Cáseresnek. Nem vagyunk biztosak benne, hogy sikerül, és akkor már a pontszerzéshez is eredményesnek kell lennie a támadójátéknak, amelyet viszont az együttes minden csatára segíthet: Matri, Borriello, Pepe, Del Piero, Vucinic és Quagliarella is Antonio Conte rendelkezésére áll.

Serie A
További szerdai mérkőzések
Cesena-Catania 18:30
A 22. fordulóból elhalasztott mérkőzés.
hatharom-tipp: X
Parma-Fiorentina 18:30
A 23. fordulóból elhalasztott mérkőzés.
hatharom-tipp: 1