Jégkorong ob I

A Dab.Doclernél úgy érzik, van esélyük a Sapa Fehérvár ellen

Galanisz Nikandrosz, az újvárosiak centere reméli, hogy a bajnoki elődöntőben a legjobb formájukat hozzák.

A fehérváriak a továbbjutás esélyesei

Az OB I-es jégkorongbajnokság elődöntője csütörtökön 18.15-kor kezdődik a Dab.Docler és a Sapa Fehérvár AV19 között. Galanisz Nikandrosztól, a DAB csapatkapitánya az fmh.hu-nak nyilatkozott az esélyekről.

"Úgy látom a csapatunk  ezúttal elhiszi, hogy van keresni valója a fehérváriak ellen. Nagyon készülünk, remélem az idei legjobb formánkat hozzuk majd, várjuk a csütörtöki kezdést. Hat éve dolgozunk azért, hogy elkapjuk a Volánt. Most a legerősebb a keretünk, jó eddig a szezonunk. A fehérváriak a továbbjutás esélyesei, azt hiszem, már akkor is előrelépésről beszélhetünk velünk kapcsolatban, ha egyszer megverjük őket - mondta a válogatott újvárosi csatára.

A fehérváriak az EBEL negyeddöntőjét elbukták az Olimpija Ljubljanával szemben, most azonban javítanának.

"A múlt az múlt, azért vagyunk profi sportolók, hogy feldolgozzuk a sikertelenséget is - jelentette ki  Vas Márton, a fehérváriak centere. - A munka a legjobb gyógyír a sebekre, mi, magyar játékosok tudjuk, hogy mennyire fontos a hazai bajnoki cím a klub számára, és ezt a légiósaink is megértik.  A motivációnkkal nem lesz baj, most volt egy hetünk meccs nélkül, korábban 2-3 naponta játszani kellett, úgy érzem, éhesek is vagyunk a mérkőzésre. Szerintem  a jelenlegi Volán nagyon erős csapat, ezért mindenképpen csalódást jelentene, ha nem sikerülne a lehető legrövidebb úton  lezárni az elődöntőt, majd a döntőt is. Azt sajnos nem tudom felmérni, hogy a DAB mennyit fejlődött ebben a szezonban, de biztosan kemény csatát kell vívnunk velük, szerintem jót tett nekik, hogy a Nationalligában  szerepeltek."