Birkózó Eb

Wöller Gergő bronzérmes Belgrádban

  • MTI

Wöller Gergő bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

Wöller Gergő (kékben) bravúrral szerezte meg harmadik Európa-bajnoki bronzérmét- Fotó: birkozoszov.digitline.hu

A tavaly ötödik helyen végzett magyar versenyző a harmadik helyért rendezett mérkőzésen három szoros menetben (1-0, 0-1, 1-0) győzte le a grúz Otar Tusisvilit. Győzelmének értékét növeli, hogy az előző mérkőzésén megsérült, és beragasztott térddel lépett szőnyegre.

"Sajnos a vigaszági meccsen megroppant Gergő térde, de sikerült helyrepofoznunk. Úgy látszik, akkor birkózik a legjobban, amikor fáj valamije, mert most a bronzmeccsen hibátlan produkciót nyújtott, meg se tudta fogni az ellenfele" - nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István szabadfogású szakágvezető. "Egész nap jól birkózott egyébként, a bolgár elleni negyeddöntőben is csak nagyon szoros csatában kapott ki, abban a meccsben is benne volt a győzelem. Azt hiszem, ha mindig így birkózna, mint most, már sokkal több érme lenne a világversenyekről."

Wöller pályafutása harmadik Eb-bronzát szerezte meg, de 2007-ben és 2008-ban még egy kategóriával lejjebb, 60 kilóban állhatott fel a dobogóra.

A 48 kg-ban szereplő Dénes Mercédesz az ötödik helyen végzett. A 18. születésnapját a jövő héten ünneplő Dénes élete első felnőtt világversenyén a nyolcaddöntőben, majd a vigaszág első körében aratott győzelme után mérkőzhetett éremért. A bronzmeccsen a fiatal magyar versenyző szoros csatát vívott a német Jaqueline Saskia Schellinnel, de az első és a második menetet is elbukta 1-0-ra, így az ötödik helyen zárt.

"Két 0-0-ás menet után két lábfogás döntött, az övét elrontotta, a német meg a sajátját megcsinálta" - nyilatkozta az MTI-nek Wöller Ákos, a női csapat edzője. "Mercédesz természetesen el van keseredve, de én úgy gondolom, nincs miért, hisz még 18 éves sincs."

A nap harmadik magyarja, Fodor Tamás a negyeddöntőben búcsúzott.