Bajnokok Ligája

Az Arsenal a lehetetlenre készül, Husztiék megtartanák az előnyt

Az elmúlt hetekben két rangadót is nyert az Arsenal, amely szinte lehetetlen feladat előtt áll, kedden ugyanis négygólos hátrányt (0-4) kellene ledolgoznia hazai pályán az AC Milannal szemben, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján.

Arsenal-Milan (Pro4)
(az első mérkőzésen: 0-4)
hathárom-tipp:1

Az angol együttes legfőképpen a pályafutása legkiválóbb formájában futballozó holland válogatott támadójában, Robin van Persie-ben bízhat, aki a városi rivális Tottenham ellen 5-2-re megnyert bajnokin is betalált, ráadásul szombaton duplázott az FC Liverpool vendégeként elért 2-1-es siker alkalmával.

A statisztika szerint az Arsenal európai kupameccseken elért legutóbbi 19 hazai győzelméből hat végződött négygólos vagy annál nagyobb különbséggel. Arsene Wenger, a londoni csapat vezetőedzője azt mondta, nincs veszítenivalójuk a kedd esti összecsapáson.

"Tudunk küzdeni és gólokat szerezni, megpróbáljuk a lehetetlent" - fogalmazott a francia szakember. - Csak nyerhetünk, és ezért mindent meg is fogunk tenni. Számunkra nem lehet végzetes még az sem, ha a Milan gólt lő. Ha ismét tudunk úgy játszani, mint a Tottenham ellen, amikor kétgólos hátrányban voltunk, akkor semmi sem állíthat meg bennünket. Küzdeni fogunk az utolsó percig."

Van Persie-ben bíznak az Arsenalnál - Fotó: AFP

Az olasz gárda ugyanakkor nem az az együttes, amely könnyedén kienged a birtokából négygólos előnyt, ráadásul svéd válogatott csatára, Zlatan Ibrahimovic - miután letöltötte hárommeccses eltiltását - kiváló formában tért vissza a csapathoz, mesterhármast szerezve a Palermo elleni 4-0-s siker alkalmával.

"Ibra csodálatos dolgokat művel" - kommentálta támadója teljesítményét Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője. - "Fantasztikusan futballozik, azt kell mondanom, az eltiltás jót tett neki."

A szakember az ellenfélről szólva kijelentette: nagy nevű játékosok nélkül esélyük sincs megnyerni a Bajnokok Ligáját. Hozzátette: nem fair kritizálni Wengert, mivel az Arsenal minden évben megválik 1-2 nagy játékosától, így pedig nem lehet eredményt elérni.

A vendégeknél Mikel Arteta nem léphet pályára, a spanyol középpályás ugyanis agyrázkódást szenvedett a Liverpool elleni meccsen. A milánóiaknál elképzelhető, hogy az első mérkőzésen gólt szerzett Kevin-Prince Boateng, valamint Clarence Seedorf nem lesz bevethető.

Benfica-Zenit 20.45 (Digi Sport)
(az első mérkőzésen: 2-3)
hathárom-tipp: 1

A másik keddi találkozón a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató orosz Zenit egygólos előny birtokában látogat a portugál Benficához, amely komoly hullámvölgybe került, miután az első összecsapáson 3-2-es vereséget szenvedett Szentpéterváron. A lisszaboni gárda azóta három bajnoki meccsből egyet sem nyert meg, legutóbb az ősi rivális FC Portótól is kikapott, így a Zenit elleni BL-meccs a legjobb alkalom, hogy kiengesztelje szurkolóit.

"Mindenki tudja, hogy a portugál csapatot kiváló képességű játékosok alkotják. Nem játszottunk jól legutóbb, ám megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Egyáltalán nem döntetlenre szeretnénk játszani, nyerni jöttünk Portugáliába" - jelentette ki Luciano Spalletti, a Zenit olasz trénere.

A másik vezetőedző, Jorge Jesus sem mondott le a továbbjutásról az első mérkőzésen elszenvedett vereség után.

"Az első meccs eredményével megmaradt a lehetőségünk a továbbjutásra. Tudjuk, hogy egy jó csapat ellen játszunk, amelynek minőségi játékosai vannak, és taktikusan is felkészült, de a Benfica saját stadionjában mindenki ellen esélyes. Mi mindig győzelemre játszunk, szeretnénk bejutni a negyeddöntőbe" - fogalmazott a szakember.

A Benfica-Zenit mérkőzésről a hathárom.hu élő, szöveges tudósításban számol be, a Bajnokok Ligája mai mindkét mérkőzéséről élőben tájékozódhatsz livescore-oldalunkon.