Bajnokok Ligája

Vegyél nagy játékosokat! - üzeni Allegri Wengernek

megosztom

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő keddi visszavágójára készülő AC Milan vezetőedzője, Massimiliano Allegri a sajtón keresztül adott tanácsokat az ellenfél Arsenal menedzserének, Arséne Wengernek arról, hogy hogyan kell trófeákat nyerni.

Az Arsenal a 2005-ös FA-kupa óta nem tudott megnyerni semmilyen sorozatot, és valószínűleg a mostani idényben sem gyarapszik a trófeák száma a vitrinben, mivel a Premier League-ben 17 pont az Ágyúsok hátránya a Manchester City mögött, a Ligakupát már megnyerte a Liverpool, kiestek az FA-kupából, és a BL-odavágón is 4-0-ra kikaptak a Milantól.

Massimo Allegri nyilatkozik a sajtótájékoztatón az AC Milan-Arsenal Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt 2012-ben.

Az olasz együttes mestere, Massimo Allegri magabiztosan is készül a keddi visszavágóra, amelynek hivatalos sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy szerinte hogyan kell összeállítani egy csapatot ahhoz, hogy az alkalmas legyen a nagy címek megnyerésére.

"Számomra lehetetlen lenne a Bajnokok Ligája megnyerése, ha nem lennének nagy sztárjaim. És ugyanez igaz az Arsenalra is. Nagyban kell gondolkozni a vásárlásnál! Erős csapatunk van, de van benne három különlegesen nagy játékos, akik tapasztalatukkal, karakterükkel, képzettségükkel és vezetői képességeikkel segítik a többieket. Szükség van vezérekre. Nekem mindig két ilyen játékosra van szükségem egy csapatban: egyre, aki technikailag-taktikailag a többiek előtt jár, és egyre, aki szellemiségével vezeti őket. A Milanban Ibrahimovic a legjobb a képzettséget tekintve, és tavalyig Gattuso volt a vezér. Most, mivel ő sérült, van Bommel és Thiago Silva vették át a helyét" - fejtette ki részletesen véleményét a piros-feketék szakvezetője.

Allegri ugyanakkor a védelmébe is vette kollégáját: "Nem fair, hogy Wengert ennyit kritizálják, mert az Arsenal minden évben eladott egy-két nagy játékost, ennek ellenére mindig ott tudtak lenni a legjobb négy között a bajnokságban. De az is igaz, hogy ha nyerni akarnak, akkor meg kell tartaniuk a legjobbjaikat. Meg még igazolniuk kellene két-három sztárt. Ha nekem valaki azt mondta volna, hogy nyáron eladjuk Ibrahimovicot és Boatenget, nemet mondtam volna. Nem, nem és nem!"

megosztom