Tenisz

Murray szerint Federer még évekig világelső lehetne

megosztom

A skótok kiválósága szerint a 16-szoros Grand Slam-győztes svájci még évekig a világranglista élén állhatna, ha sokkal több keménypályás tornát rendeznének.

Murray (j) szerint Federer (b) kemény pályán megállíthatatlan

A hétvégén a dubaji ATP-500-as verseny döntőjében Roger Federer kétjátszmás találkozón legyőzte a harmadik helyen kiemelt, az elődöntőben a világelső Novak Djokovicsot kiejtő Andy Murrayt. A 25 éves skót hiába próbálkozott, nem tudta feltartóztatni a 30 éves svájcit, aki Rotterdam után Dubajban sem talált legyőzőre.

"Ha még több verseny lenne kemény pályán, biztos vagyok benne, hogy újra világelső lenne pár évig. Nagyon fekszik a játékának a gyors pálya, viszont egyre több a lassú pálya is, ahol nem könnyű a jól mozgó játékosok ellen, és így egyre nehezebb hosszú távon az élen maradni" - mondta Murray egyik legnagyobb ellenfeléről.

Federer pályafutásának 72. ATP-tornagyőzelmét aratta legutóbb, amivel az örökranglista negyedik helyén található. Hogy Murray állítása mennyire igaz, azt jól mutatja, hogy kemény pályán ez volt Federer 50. sikere, amivel az open-éra legeredményesebb versenyzője, az amerikai André Agassi valamint Jimmy Connors előtt.

megosztom