Férfi kézilabda

Mocsai Lajos kihirdette bő keretét az olimpiai selejtezőre

Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő, 28 fős keretét az április 6-8-án, Göteborgban sorra kerülő olimpiai selejtezős tornára, amelyen a magyar nemzeti csapat sorrendben Macedónia, Brazília és Svédország ellen lép pályára.

Mocsai Lajos kihirdette bő keretét

Amennyiben a mieink a négyes torna első két helyének valamelyikén végeznek, részt vehetnek a londoni olimpián. Az olimpiai selejtezőre 16 játékos nevezhető, a torna közben 2 játékos cseréjére nyílik lehetőség.

"A 28 fős keret kijelölésénél azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy minden posztra legalább három játékost jelöljünk, és megfelelő legyen a támadó-védő játékosok aránya - hangsúlyozta Mocsai Lajos a magyar szövetség honlapjának. - Az előzetes keret kapcsán fontos, hogy a merítési lehetőség széles legyen a majdani szűkítés előtt, és az aktuálisan a legjobb, legerősebb magyar válogatott állhasson ki az olimpiai selejtezőn, ezért is kapott helyet benne Pérez Carlos és Diaz Ivo. Két hét áll rendelkezésünkre a selejtezőtorna előtt a felkészülésre. Sajnos az idegenlégiósainkat ez nem érinti, mivel a franciák, a németek és a szlovénok nem szerepelnek a selejtezőn, ezért elképzelhető, hogy Krivokapics, Mocsai, Nagy és Putics csak később tud csatlakozni kerethez, ez még egyeztetést igényel, igyekszünk kikérni őket. Göteborgba 18 fős kerettel tervezünk utazni, a közvetlen felkészülést pedig minden bizonnyal 20-22 játékos kezdheti meg."

A magyar keret:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém KC), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex KC), Tombor Csaba (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (RK Cimos Koper), Laluska Balázs (MKB Veszprém KC), Mocsai Tamás (SG Flensburg-Handewitt)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Diaz Ivo (Tatabánya Carbonex KC), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral)
Beállók: Herbert Gábor (Csurgói KK), Sándor Ákos (B.Braun Gyöngyös), Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Szöllősi Szabolcs (Csurgói KK), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Halász Máté (B.Braun Gyöngyös), Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Katzirz Dávid (Csurgói KK), Perez Carlos (MKB Veszprém KC), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: Bakos György (FTC-PLER Budapest), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC), Törő Szabolcs (Pick Szeged), Vadkerti Attila (Pick Szeged)
A selejtező programja:
Április 6.:
14:45 Magyarország-Macedónia
17:00 Svédország-Brazília
Április 7.:
13:45 Brazília-Magyarország
16:00 Macedónia-Svédország
Április 8.:
14:45 Brazília-Macedónia
17:00 Svédország-Magyarország