Tenisz

Marosi sikerrel vette a selejtezőt, Babos 1. kiemeltként kezd Irapuatóban

Marosi Katalin a selejtezőből feljutva, Babos Tímea kiemeltként kezdi meg szereplését a 25 ezer dollár összedíjazású, irapuatói keménypályás tenisztornán.

Az egy hete Monterreyben élete első WTA-trófeáját elhódító Babos tavaly a második körben esett ki, párosban döntőt játszott. Az első fordulóban a selejtezőből felkerült argentin Aranza Salut (442.) ellen kezd, győzelem esetén a 16 között pedig egy spanyol vagy a nemrég egyszer már legyőzött mexikói Ximena Hermoso vár majd rá.

A nyolc között akár magyar rangadó is következhet, Marosi Katalin (435.) ugyanis felküzdötte magát a selejtezőből a főtáblára. A szabadkártyás magyar az első körben 6:1, 6:0-ra verte a mexikói Francót, majd 2:6, 6:2, 6:3-ra győzte le az 5. kiemelt Daria Gavrilovát (330.).

Marosi a főtáblán az 5. kiemelt szlovén Petra Rampre (162.) ellen kezd, akit először még 1998-ban vert, majd most Monterreyben is sikerült neki döntő szettben.

Arn Gréta Indian Wells-ben érdekelt, 1. kiemeltje a selejtezőnek és a szabadkártyás amerikai Madison Keys ellen kezd, Czink Melinda pedig a 17. kiemelt orosz Kudrjavtszeva ellen lép pályára az első körben.