Kosárlabda

Hanga Ádám 11 pontot dobott a Gran Canariának

megosztom

A Manresát erősítő Hanga Ádám 11 pontot szerzett a Gran Canaria otthonában a spanyol kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

A válogatott magyar légiós - akit a tavalyi amatőrbörzén kiválasztott az NBA-s San Antonio Spurs - a liga honlapja szerint 18 perc alatt három lepattanót és öt gólpasszt is gyűjtött a mérkőzésen, amelyet a Manresa nyert 77-63-ra.

"Sorozatterhelést kapunk a napokban, rövid idő alatt három létfontosságú meccset is játszunk" - nyilatkozta az MTI-nek Hanga. "Személy szerint nagyon szeretem ezeket az időszakokat. Az első akadályt sikerrel vettük a Gran Canaria otthonában, ahol az egész csapat remek játékot produkált. Továbbra is az a célunk, hogy biztos bennmaradást érő pozícióban legyünk az alapszakasz végén, de ha következő két meccset is hozni tudjuk, talán még a rájátszás is szóba jöhet majd. Kedd este hazai pályán fogadjuk az Obradorio együttesét, már ott nagy lépést tehetünk előre."

A Lagun Aróban légióskodó, novemberi sérülése után nemrég visszatért és ugyancsak válogatott Lóránt Péter nyolc perc alatt nem talált a gyűrűbe az Estudiantes ellen 103-81-re megnyert találkozón.

A Manresa jelenleg a 11., a Lagun Aro pedig a 6. helyen áll a 18 csapatos spanyol bajnokságban, amely Európa legerősebb pontvadászatának számít.

megosztom