Férfi kézialbda

Elhagyja a Kielt a svédek világsztárja, megijedt Marko Vujintól?

Megerősítette távozási szándékát a THW Kiel svéd sztárja, Kim Andersson, aki ugyanakkor még nem döntette el, hogy mikor vált csapatot.

Kim Andersson távozása megkönnyítheti Marko Vujin dolgát

A német sport1.de-nek adott exkluzív nyilatkozatában Kim Andersson megerősítette azokat a már régóta keringő pletykákat, miszerint elhagyja a német rekordbajnokot.

"Vagy most nyáron, vagy a következő szezon végén elhagyom a Kiel csapatát. Koppenhága csak 70 km-re van az otthonomtól, és ugyan nagyon fontos számomra a kézilabda, a családom jelenleg még fontosabb. Látok rá esélyt, hogy a koppenhágaiaknál folytassam, mert ott továbbra is magas szinten játszhatok és a szeretteimhez is közel lehetek" - mondta a 30 éves balkezes átlövő.

Kim Andersson 2005 erősíti a THW Kiel csapatát, amellyel német bajnokságot és kupát valamint Bajnokok Ligáját is nyert már. Az elmúlt években a svéd játékos egy súlyos térdsérülés miatt hosszú hónapokat volt kénytelen kihagyni, de a januári szerbiai Európa-bajnokságon már újra válogatottja erőssége volt.

Klubcsapata lábadozása idején szerződést kötött az MKB Veszprém szerb klasszisával, Marko Vujinnal. A villámkezű jobbátlövő 2012 nyarától csatlakozik majd a német listavezetőhöz, ahol többek között Filip Jichával, Momir Iliccsel valamint Daniel Narcisse-szal alkothat félelmetes támadósort.