Forma-1

De la Rosa örökli meg Barrichello helyét a pilótaszövetség élén

Pedro de la Rosa, a HRT versenyzője lesz a Forma-1-es pilóták érdekvédelmi szervezetének (GDPA) elnöke, miután a brazil Rubens Barrichello nem kapott szerződést a 2012-es szezonra, és elhagyni kényszerült a sorozatot.

Barrichello nem kapott versenyzői helyet a 2012-es idényre, az Indycar sorozatba igazolt, ezért a pilótaszövetség élére a HRT pilótája, a 41 esztendős Pedro de la Rosa kerül, amint azt a brit Autosport című szaklapnak elárulta - írta a motorsportal.hu.

Pedro de la Rosa a Sauber versenyzőjeként 2012-ben.

A spanyol 2008 és 2010 között már vezette a GDPA-t, és elismerően nyilatkozott Barrichello munkájáról: "Rubens nagyszerű munkát végzett, és mindenki örült volna, ha maradhat. Szóval ezt a pozíciót én csak megörököltem tőle, és örülök, hogy folytathatom a két évvel ezelőtt megkezdett munkát a szövetség élén. Mindig is szerettem a GPDA része lenni. Úgy gondolom, ez egy sokkal fontosabb szervezet, mint ahogy az sokan feltételeznék. Az a tény, hogy szinte az egész mezőny együtt van, nagyon erőssé tesz minket. A találkozók légköre nagyon jó – nincs ellentét a versenyzők között."