Biatlon-vb

Csak Neuner helye biztos a németeknél

  • VNA

Egyelőre titkolják a pontos összeállítást a németek, de az biztos, hogy Magdalena Neuner elindul a szerdai egyéni versenyben.

A hétfői pihenőnapot kihasználva a német sajtó ismét intenzíven foglalkozott Magdalena Neunerrel, akit azonban most némiképp elrejtettek az újságírók kíváncsi szemei elől. A női versenyzők szövetségi kapitánya, Uwe Müssiggang viszont állta a sajtómunkások rohamát. A hétfői sajtótájékoztatón már a szerda délutáni egyéni verseny (15 km) szerepelt a fókuszban. Érdekes módon viszont pontos összeállítást egyelőre még nem akartak (nem tudtak?) adni a németek. "Magdalena Neunert nevezzük, ez biztos, a többiről egyelőre nem tudtok biztosat mondani. A további indulók személyéről csak a keddi edzések után fogunk dönteni. Beszélgettünk már a témáról, de konkrét döntés még nem született" - nyilatkozta a kapitány.

A szerdai futamon négy német versenyző indulhat, Neuner mellett pedig Tina Bachmann, Andrea Henkel, Miriam Gössner és Franziska Hildebrand jöhet szóba a nevezéskor. Az eddig a tartalékok között szereplő Juliane Döll nevezését Müssiggang kizártnak tartotta. Erről a versenyszámról korábban már Neuner is nyilatkozott: "Az egyéniben még sohasem szereztem világbajnoki címet, így most ez a legnagyobb célom" - mondta az immáron tizenegyszeres világbajnok biatlonos.