NBA

Sorozatban nyolcadszor már nem ment az Oklahomának

  • Barcsai Róbert

Szombaton csak hét mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), ám így is rengeteg kiváló egyéni produkciót láthattunk. Dirk Nowitzki 40, Kevin Love 42, Kevin Durant pedig 35 pontot szerzett, ám utóbbi teljesítménye kevés volt ahhoz, hogy életben tartsa a Thunder győzelmi sorozatát.

A játéknap első mérkőzősén igazi keleti alsóházi rangadóra került sor, ahol a Washington szoros meccsen 101-98-ra verte meg a Cleveland együttesét. Az első negyed után úgy tűnt, hogy a vendégek uralni tudják majd a mérkőzést, hiszen ezt a játékrészt 33-24-re a Cavs nyerte, azonban a fővárosiak rögtön a második negyedben megkezdték a felzárkózást, ezután pedig végig szoros mérkőzés szemtanúi lehettünk. A hazaiak legeredményesebb játékosa az a Jordan Crawford volt, aki a sérült Nick Young helyét vette át a kezdőben, a fiatal hátvéd pedig láthatóan élt a lehetőséggel, ugyanis 31 pontot dobott. A meccs érdekessége, hogy a tavalyi és az idei 1/1-es irányítók egymással néztek farkasszemet, ebből a párharcból ezúttal John Wall jött ki győztesen, aki 24 egységet szerzett, míg vetélytársa "csak" 20-ig jutott.

Ibaka és Josh Smith küzdenek az Oklahoma City Thunder és az Atlanta Hawks mérkőzésén az NBA-ben 2012-ben.

Óriási meglepetésre Atlantában szakadt meg az Oklahoma City hét mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, Duranték ugyanis 97-90-es vereséget szenvedtek a Hawks otthonában. A házigazda ezúttal is egy ezer sebből vérző csapat látszatát keltette, ugyanis Al Horford mellett ezúttal sem léphetett pályára Joe Johnson, ám ez láthatóan nem okozott problémát az együttes számára. A hazaiaknál Josh Smith 30 pontot termelt, ami elégnek bizonyult Durant 35, valamint Westbrook 25 egységével szemben.

Az Orlando és a Milwaukee csapata idén már negyedszer futott össze, a Bucksnak azonban nem lehetnek jó emlékei ezekről az összecsapásokról, ugyanis a Magic a mai 114-98-as sikerével kisöpörte a vendégeket, négy alkalomból négyszer győzedelmeskedtek Howardék. A házigazdák 36-21-re nyerték az első játékrészt, azonban a második negyedben életre kelt a Milwaukee, Jenningsék 39-25-tel válaszoltak a Magic korai vezetésére, de a második félidőben kijött a két csapat között fennálló tudásbeli különbség. Dwight Howard ma is tarthatatlan volt, az All-Star center 28 pontja mellett 14 lepattanót is begyűjtött. Drew Gooden, a Bucks centere így nyilatkozott a Magic mai játékáról: "Dwight akkor kapta meg a labdát a festékben, amikor csak akarta, ráadásul ezekből pontokat is szerzett. Ha megvolt rá az esély, hogy kintről triplákat dobjanak, akkor azokat értékesítették. Összességében ma mindegy volt, hogy mit csinálunk, esélyünk sem volt."

A Memphis könnyű mérkőzésre számíthatott a Detroittal szemben, a várakozásoknak megfelelően Gayéknek nem is kellett túlságosan megerőltetniük magukat, hiszen meglehetősen simán, 100-83-ra nyertek a macik. A hazaiaknál kilenc pályára lépő játékosból hét legalább 10 pontot szerzett, de Mike Conley játéka kiemelendő, aki 10 pontot, 12 gólpasszt, valamint 4 labdalopást könyvelhetett el. A Grizzlies irányítója röviden így foglalta össze teljesítményét: "Amikor ezt látom, tudom, hogy elvégeztem a munkámat."

A Dirk Nowitzki-Jason Terry duóra nem volt ellenszere az idegenben szenvedő Utah Jazznek, akik 102-96 arányú vereséget szenvedtek a címvédő otthonában. A mérkőzés látszólag szorosan alakult, ám a Dallasnak igazából az is belefért, hogy a záró játékrészt 41-28-ra elbukják. Dirk Nowitzki rendkívül jó formában játszott, 29 perc alatt 40 pontot szerzett, ami kiegészülve Jason Terry 22 pontos produkciójával felülmúlhatatlannak bizonyult a Jazz számára.

A nap zárómérkőzésén a Portland hazai környezetben kapott ki 122-110 arányban a Minnesotától. A pontgazdag mérkőzésen nagy volt az adok-kapok, a meccs gyakorlatilag az utolsó negyed kezdetéig nyílt volt, a hajrá azonban a vendégeknek sikerült jobban, akik 38-28-ra nyerték a záró játékrészt. A mérkőzés legjobbja az a Kevin Love volt, aki 42 pontot, valamint 10 lepattanót szerzett. Egyéni teljesítményekből a másik oldalon sem volt hiány, hiszen Wallace 25, Batum 29, Crawford pedig 23 egységet szerzett, azonban ez is kevésnek bizonyult, hiszen a kispadok között óriási volt a különbség, a Timberwolves cseréi 48, míg a Blazersé csak 19 pontot szórtak.

NBA
66. játéknap
Washington-Cleveland 101-98
Atlanta-Oklahoma City 97-90
Orlando-Milwaukee 114-98
Memphis-Detroit 100-83
New Orleans-Indiana 84-102
Dallas-Utah 102-96
Portland-Minnesota 110-122