Biatlon-vb

Martin Fourcade megint villámléptű volt

  • VNA

A franciák 23 éves kiválósága a szombati sprintverseny után vasárnap az üldözéses futamban sem talált legyőzőre.

Szombati gyenge lövészete után vasárnap is bizonytalan volt a lőállásban a francia Martin Fourcade, de ennek ellenére is megnyerte a ruhpoldingi biatlon világbajnokság üldöző versenyét. A friss világbajnok francia biatlonos 15 másodperccel indult a norvég Emil Hegle Svendsen és további három másodperccel a svéd Carl Johan Bergman előtt. Fourcade ugyan az első és a második fekvő lövészetben is hibázott egyet-egyet, de így is maradt az élen, ahol viszont Bergman illetve az első két lövészetében hibátlan osztrák Daniel Mesotitsch csatlakozott hozzá.

Martin Fourcade második egyéni aranyérmét szerezte meg Ruhpoldingban - Fotó: AFP

Az első álló lövészetében aztán Fourcade mind az öt korongot eltalálta, így komolyabb előnyt épített fel üldözői előtt. Utolsóra azonban ő is kettőt hibázott, így a svéd Bergman megelőzte őt. Martin Fourcade azonban nem ijedt meg a helyzettől, az utolsó komoly emelkedőn valósággal állva hagyta ellenfelét és simán nyerte meg a versenyt. A francia biatlonos ezzel harmadik világbajnoki címét szerezte és egyben megvédte vb-címét.

Eurosport logo

A gyermeke születése miatt várhatóan hamarosan hazautazó Bergmann lett végül a második, míg a 13. helyről induló Anton Sipulin az oroszoknak szerezte meg az első vb-érmet Ruhpoldingban. Mesotitsch a szombati sprint versenyhez hasonlóan most is negyedik lett, míg a lőállásban ismét sokat rontó (4 hiba) Emil Hegle Svendsen lett az ötödik. Mivel az üldöző versenyben csak a sprint legjobb hatvan versenyzője indulhatott el, így ezt a számot most a mieink nélkül rendezték meg. A világbajnokság programja ma délután a női üldöző versennyel (Eurosport 16.00 - ÉLŐ) folytatódik, majd a hétfői szünnap után kedden a férfiak egyéni versenye (20km) következik.

Biatlon-világbajnokság Ruhpolding (GER)
férfi üldöző verseny - 12,5 km
1. Martin Fourcade (FRA) 33:39,4 (4 lövőhiba)
2. Carl Johan Bergman (SWE) +5,2 mp (2)
3. Anton Sipulin (RUS) +22,1 mp (1)
4. Daniel Mesotitsch (AUT) +28,4 mp (2)
5. Emil Hegle Svendsen (NOR) +45,4 mp (4)
6. Simon Fourcade (FRA) +53,0 mp (3)