Serie A

Kétgólos hátrányból mentett döntetlenre az Inter

Claudio Ranieri együttese 0-2-ről állt fel hazai pályán a Catania ellen a Serie A 26. fordulójában, de nyerni ezúttal sem tudott.

Az Inter egy félidő után tért magához - Fotó: AFP

A mostanában pocsék formában futballozó Internazionale a Catania ellen hazai pályán szeretett volna ismét győzelmet ünnepelni. Úgy is kezdődött a találkozó, ahogyan azt a hazai szurkolók gondolták, Forlán kétszer is veszélyeztette Carrizzo kapuját az első negyedórában. A 16. percben ismét az uruguayi lőtt kapura, a hálóőr ezúttal csak ütni tudta a labdát. A 20. percben aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Catania: Gómez futott el a bal oldalon, befelé cselezett majd Nagatomo mellett remekül lőtt 15 méterről a hosszú sarokba (0-1).

A 38. percben megduplázta előnyét a vendégcsapat, ismét Gómez volt az egyik főszereplő, a támadó lesen kapta Almirontól a labdát, beadását pedig Izco váltotta gólra (0-2).

A fordulás után magára talált az Inter, már Samuel fejese is veszélyes volt, amelyet Carrizo fogott meg. A 71. percben Forlán cselezgetett a bal oldalon, majd 13 méterről kapura lőtt, a kapus pedig szerencsétlen mozdulattal kapuba segítette a labdát (1-2). Szépítés után felbátorodott a milánói együttes, egy szép támadás végén Milito kapott remek labdát, majd a léc alá bombázott (2-2). Ezt követően még Seymour és Pazzini is megszerezhette volna a győzelmet csapatának, ám nagy helyzetben hibáztak, maradt az igazságos döntetlen.

Serie A
26. forduló
Internazionale-Catania 2-2
Gólszerző: Forlán (71.), Milito (80.), ill. Gómez (20.), Izco (38.)