Bundesliga

Elfelejthetjük a bajnoki címet - mondja a Bayern általános igazgatója

A Bayern München 2-0-ra kikapott a Bayer Leverkusentől, a Borussia Dortmund pedig 2-1-re legyőzte a Mainzot a Bundesliga 24. fordulójának szombati játéknapján, így a sárga-feketék előnye már 7 pont a tabellán, és jó esélyük van arra, hogy megvédjék bajnoki címüket. Ezzel Münchenben is egyetértenek.

Mario Gomez, Luiz Gustavo és Stefan Reinartz a Bayer Leverkusen-Bayern München Bundesliga-mérkőzés után 2012-ben.

Christian Nerlinger általános igazgató szerint a Bayern játékosainak most nem szabad a bajnoki cím kérdésével foglalkozniuk, hanem arra kell koncentrálniuk, hogy a rossz idegenbeli formájukat valahogy helyretegyék. Ebben a naptári évben a Bajorok ugyanis csak egy kupameccset tudtak megnyerni Stuttgartban, Hamburgban és Freiburgban is csak döntetlent játszottak, a Mönchengladbachtól, a Leverkusentől és a Bajnokok Ligájában a Baseltől pedig ki is kaptak.

"Nagyon csalódottak vagyunk. Az első félidőben három meccsre elég helyzetünk volt, és ha valamelyiket kihasználtuk volna, teljesen másképp alakul a meccs" - értékelt Nerlinger.

"A második játékrészben túlságosan türelmetlenek voltunk, erőből akartunk nyerni. Nem a saját stílusunkban játszottunk, a Leverkusennek pedig helyet adtunk a kontrákhoz, amikből kettőt be is fejeztek. Senkit nem bánthatunk a hozzáállása miatt, de az biztos, hogy most nem a bajnoki címről kell beszélgetnünk. Nem írom le magunkat teljesen, de nem ez most a legfontosabb. Valahogy javítanunk kell az idegenbeli teljesítményünkön" - zárta gondolatait a klub honlapján a vezető.