Biatlon-vb

Elfelejtett büntetőkört futni - Tófalvi Éva ma nem indulhat

  • VNA

Banális hibát követett el a román színekben versenyző Tófalvi Éva a biatlon világbajnokságon, így lemaradt az üldözéses versenyről.

Nem alakult jól a szombati sprint verseny a román színekben versenyző Tófalvi Éva számára. A korábban (2009 - Hochfilzen) még Világkupa versenyt is nyerő biatlonos ugyanis csak a 83. helyen végzett a ruhpoldingi világbajnokság sprint versenyében. Ez az eredmény azért is lehet számára elkeserítő, mert így a vasárnapi üldözéses futamban sem állhat majd rajthoz, ahol csak a sprintben a legjobb hatvan helyen végzők rajtolhatnak. Tófalvi azonban a pályán elért eredményei alapján ott lehetett volna a mezőnyben, de egy banális hibát követett el egyik lövészete után.

A fekvő lövészetben (1-et) és az álló lövészetben is (2-t) is hibázó biatlonos ugyanis utóbbi alkalommal egy körrel kevesebbet futott le. A Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) szabályai értelmében ilyen esetben a versenyző automatikusan két perces időbüntetést kap. Tófalvi pedig ezzel a 45. hely környékéről csúszott vissza a rangsor 83. helyére - így vasárnap pihenhet, mert nem kell lécet csatolnia.