La Liga előzetes

A Real az Espanyol ellen folytatná menetelését

Négy mérkőzéssel folytatódik vasárnap a spanyol bajnokság 26. fordulója, a listavezető Real Madrid az Espanyolt látja vendégül.

Real Madrid - Espanyol 21.30
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

Kis iróniával azt is mondhatnánk, hogy José Mourinho legénysége lépéskényszerbe került azután, hogy a Barcelona szombat este legyőzte a Sporting Gijón csapatát, és ezzel hétpontosra csökkentette hátrányát a királyi gárdával szemben. Aligha rándult ettől görcsbe a madridi futballisták gyomra, akik a Rayo Vallecano ellen újfent megmutatták, hogy idén már akkor is képesek mérkőzéseket nyerni, ha éppen nem megy nekik a játék.

Cristiano Ronaldo a Real Madrid Espanyol elleni mérkőzésén 2011-ben.

A Critiano Ronaldo vezette Blancók hazai pályán a kilencedik helyen tanyázó Espanyolt látják vendégül, az esélyek pedig egyértelműen mellettük szólnak. A barcelonai alakulat a legutóbbi négy találkozójának egyikén sem tudta megszerezni a három pontot, és elég kicsi arra az esély, hogy pont a Santiago Bernabéuban sikerül megszakítani ezt a rossz szériát. A madridi arénában a Real igen termékenynek bizonyul, az eddigi 12 találkozón szerzett 49 gól önmagáért beszél. Érdekesség, hogy a 29 gólnál járó Ronaldo egymaga több találatot szerzett, mint az Espanyol csapata összesen (27) - a ligában 12 együttes jár még a barcelonaiakkal hasonló cipőben.

José Mourinho vezetőedző nem számíthat a vasárnapi mérkőzésen Ángel Di Maríára és Karim Benzemára - mindketten maródiak - valamint honfitársára, az eltiltott Fabio Coentraóra. Eltiltását tölti a védelemből még Pepe is, akit a francia utánpótlás-válogatott Raphael Varane pótolhat.

A héten a sajtó újra elővette a Mourinho távozásáról szóló sztorit, de a portugál mester nem hagyja, hogy a futball helyett bármi más előtérbe kerüljön. "Jelenleg csak az Espanyol számít. Remek csapat egy kiváló edzővel a padon. Nem fognak megijedni a győzelem lehetőségétől. Az egyetlen célunk az, hogy a következő meccs előtt ugyanannyi maradjon az első két csapat közötti pontkülönbség. Ha nyerünk holnap, akkor egy meccsel kevesebb van hátra. Nagyon fontos ez az összecsapás számunkra" - mondta az összecsapás előtti sajtótájékoztatón. 

A várható kezdőcsapatok

La Liga 26. forduló
26. forduló
További mérkőzések
Real Zaragoza-Villarreal 12.00
hatharom-tipp:2
Athletic Bilbao-Real Sociedad 16.00
hatharom-tipp:2
Granada-Valencia 18.00
hatharom-tipp:2