Serie A

A Lazio a Roma védekezési hibáit kihasználva nyerte a derbit

Szinte végig emberelőnyben játszva nyerte a hivatalosan vendégségben lévő Lazio nyerte a római derbit az AS Roma ellen. Az Udinese nem tudott mit kezdeni hazai pályán a szervezett Atalantával.

Szinte a fővárosi derbi első említésre méltó eseménye volt a Roma kapusának, Maarten Stekelenburgnak a kiállítása. Klose kapott indítást a 9. percben, hátrányból indult ugyan, és kívülről is kellett kerülnie mégis lefutotta Juant, a hálóőrnek pedig nem nagyon volt más választása, mint hogy kivetődjön a labdára. Azt nem érte el, a német csatár lábát viszont igen, így jogos tizenegyeshez jutott a Lazio és jogosan küldte le Stekelenburgot a játékvezető.

A holland portás helyére Lobont érkezett, de nem volt esélye Hernanes büntetőjének hárítására. (0-1)

Hernanes örül a Roma-Lazio mérkőzésen szerzett góljának a Stadio Olimpicóban 2012-ben.

Az égszínkékek kisebb taktikai hibát követtek el, a vezetés tudatában ugyanis szinte azonnal visszaálltak, és ezt ki is használták a Farkasok. Egy szabadrúgásnál a korábban hibázó Juan lőtt éles szögből kapura, a felső lécet találta el, a kipattanóból azonban Borini már pontos volt, a védők pedig a vonalon túlról tudták kifejelni a labdát. (1-1)

A következő időszak nagy küzdelmet, de kevés helyzetet hozott. Mindkét csapat szabadrúgásokat tudott kiharcolni a másik tizenhatosa környékén, de ezekből sem Pjanicnak, sem Tottinak, sem pedig a másik oldalon Hernanesnek nem sikerült megdolgoztatni a kapusokat.

A szünet után tovább folyt a kiegyenlített játék, és az első komolyabb lehetőség Totti előtt adódott, az 59. percben lőtt távolról a kapu mellé. A következő gólt azonban megint a Lazio szerezte, egy oldalsó szabadrúgásnál Lobont hiába üvöltözte védőinek, hogy próbálják lesre állítani a csatárokat, Juan bemozdult, így Mauri szabályosan érkezett a kapu elé, és a román hálóőr mellett el is passzolta a labdát. (1-2)

A Roma azonnal támadásra indult, ennek köszönhetően a Lazio rendre veszélyes kontrákat vezethetett egyenlő létszámban, olykor létszámfölényben. Hernanesé volt a legnagyobb lehetőség, de Juan ekkor nagy bravúrral hátraért, és az utolsó pillanatban el tudta pöckölni honfitársa elől a labdát.

A hajrában Scaloni még megkapta a második sárga lapját, így a Sasok is 10 emberre fogyatkoztak. A bordó-sárgák azonban csak egy Totti-fejes révén tudtak komolyan veszélyeztetni, de az is elkerülte a kaput, így ebben a szezonban mindkét fővárosi derbit megnyerte a Lazio - 1997-98 óta először -, amely ezzel a sikerrel közelebb került a második helyezett Juventushoz, az eddigi harmadik Udinesét pedig meg is előzte.

Az Udinese ugyanis hazai pályán góltalan maradt az Atalanta ellen, így csak egy pontot szerzett. (0-0)

A Fiorentina 2-0-ra legyőzte a Cesenát, a Siena a Cagliarit múlta felül simán, a kiesőjelölt Lecce pedig egy 2-2-es döntetlennel szerzett egy pontot hazai pályán a Cagliari ellen.

Serie A
26. forduló
Roma-Lazio 1-2 (1-1)
gólszerzők: Borini (16.), illetve Hernanes (10.), Mauri (62.9
kiállítva: Stekelenburg (9.), illetve Scaloni (88.)
Fiorentina-Cesena 2-0 (0-0)
gólszerzők: Moras (62. - öngól), Cassani (74.)
Lecce-Genoa 2-2 (0-1)
gólszerzők: Muriel (61.), Brivio (81.), illetve Sculli (21., 86.)
Siena-Cagliari 3-0 (1-0)
gólszerzők: Bogdani (41.), Calaio (80.), Del Grosso (82.)
Udinese-Atalanta 0-0