Sportfogadás

A hétvége zárásaként a Mönchengladbachhal nyernénk

  • Barcsai Róbert
megosztom

Habár szombaton a Lyon csúnyán megtréfált minket, félretéve a kudarc élményét vasárnap ismét tippelünk. Választásunk ezúttal a Nürnberg-Mönchengladbach összecsapásra esett, a következő cikkünkből pedig megtudhatjátok, hogy miért születhet vendéggyőzelem ezen a sportfogadói szempontból trükkös meccsen.

Sportfogadás
Bundesliga
Nürnberg-Mönchengladbach 15:30 TV: Eurosport2
Hathárom tipp: DNB/Döntetlen esetén a tét visszajár – Mönchengladbach
Odds: Unibet @1.82
Odds: Bwin @1.65

 

 

 

 

 

 

Előzmények

A Nürnberg jó formát tudhat magáénak az elmúlt időszakban, hiszen legutoljára Brémában nyertek, előtte pedig a Kölnt is két vállra fektették. A csapat az utolsó 10 mérkőzéséből ötöt megnyert, egy alkalommal remizett, valamint négyszer kikapott, a bajnokságban szerzett 28 pontjából 16-ot ebben az időszakban gyűjtött az együttes.

A Mönchengladbach szintén nagyon jó formában van, a csapat hét mérkőzés óra veretlen, ráadásul ez idő alatt megverték a Bayernt, a Schalkét, valamint idegenben a Stuttgartot is. Legutolsó bajnokiján hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a ’Gladbach.

Nürnberg-Mönchengladbach - A várható kezdőcsapatok

Sportfogadás
Nürnberg-Mönchengladbach egymás ellen
Szezon Párosítás Eredmény
2011/2012 Mönchengladbach-Nürnberg 1-0
2010/2011 Nürnberg-Mönchengladbach 0-1
2010/2011 Mönchengladbach-Nürnberg 1-1

 

 

 

 

 

 

Analízis

Elsőre talán mindenkit meglep, hogy ilyen magas oddsot kínálnak az irodák a Mönchengladbachra, ám nem szabad elfelejteni, hogy a hazaiak tényleg jó formában vannak, ráadásul egy tipikus underes meccs várható, amelyen bármi megtörténhet, ennek megfelelően kezeljük kellő óvatossággal ezt az összecsapást!

A Nürnberg hazai mérlege nem túl meggyőző, 11 meccsből csak 4-et tudtak megnyerni, pontosan annyit, ahányat elbuktak. Ezzel szemben a ’Gladbach idegenben dominál, 11 összecsapásból hatot behúzott a csapat, ráadásul csak hat gólt kaptak, ami igencsak figyelemreméltó adat.

A mérkőzésen én az underből indulok ki, hiszen a Nürnbergnek komoly problémái vannak a gólszerzéssel, meccsenkénti átlaguk nem éri el az egyet sem, 23 mérkőzésen csak 22-szer sikerült betalálni az ellenfelek kapujába. Az impotens támadójátékkal ma egy rendkívül erős védelem áll szemben, a vendégek idegenbeli mérlegéről már volt szó, de azt sem szabad elfelejteni, hogy utolsó tíz bajnokiján csak öt gólt kapott a ’Gladbach.

Nem elhanyagolható tényező a motiváció: A Mönchengladbach egy esetleges győzelemmel megelőzné a Bayern Münchent a tabellán, ezzel Reusék feljönnének a második helyre.

Összességében úgy gondolom, hogy valóban egy trükkös meccsről van szó, ám mégis a Mönchengladbach győzelmére fogadnék, lebiztosítva egy esetleges döntetlennel. A mai mérkőzésen nagy esélyt látok arra, hogy a Nürnberg még csak gól sem lő, ellenben a motivált ’Gladbach könnyedén szerezhet egy-két találatot, ami legrosszabb esetben is egy döntetlent eredményez majd, abban az esetben pedig visszajár a pénzem.

Sportfogadás
Bundesliga
A Nürnberg utolsó öt bajnokija
Párosítás Eredmény
Bremen-Nürnberg 0-1
Nürnberg-Köln 2-1
Augsburg-Nürnberg 0-0
Nürnberg-Dortmund 0-2
Hannover-Nürnberg 1-0
A Mönchengladbach utolsó öt bajnokija
Párosítás Eredmény
Mönchengladbach-Hamburg 1-1
Kaiserslautern- Mönchengladbach 1-2
Mönchengladbach-Schalke 3-0
Wolfsburg- Mönchengladbach 0-0
Stuttgart- Mönchengladbach 0-3

 

megosztom