Snooker

Lee lesz Allen riválisa a World Open fináléjában

  • Tóth Tamás

Stephen Lee magabiztos játékkal, 6-2-es arányban múlta felül az idei Haikou World Open meglepetésemberét, Robert Milkins-t.

Az összecsapás első négy játszmája szorosan alakult, hiszen a versenyzők ekkor még 2-2-es döntetlenre álltak. A szünet után Lee 85-ös, 61-es és 76-os break-et is lökött, és innen már nem engedte ki a vezetést a kezei közül, így megnyerte a mérkőzést.

Stephen Lee a World Open fináléjában

Lee bizakodva várja a Mark Allennel vívandó döntőt: „Egész héten magabiztosan játszottam, és remélem, hogy holnap sem fogok meginogni” - nyilatkozta az ötödik pontszerző győzelmére készülő játékos.

„A German Mastersen az elődöntőig jutottam, míg a Welsh Openen a negyeddöntőben maradtam alul a későbbi győztessel, Dinggel szemben. Bízok benne, hogy most nem törik meg a lendületem.”

„Korábban már többször is megmérkőztem Allennel, és nagyon jó kis meccseket játszottunk egymással. Biztos vagyok benne, hogy nagyon motivált, hiszen az első pontszerző győzelmére készül” - zárta gondolatait az angol játékos.

Milkins csalódottan kommentálta vereségét: „Ha nem tudom a legjobb játékomat nyújtani a világ topjátékosai ellen, akkor esélyem sincs ellenük. Ma nem játszottam jól, kihagyott a koncentrációm, és ez elgondolkodtató a jövőre nézve” - mondta a £16,000-ot kasszírozó versenyző.

A vasárnapi finálé 10 nyert játszmáig tart. A verseny győztese £75,000-ot, míg a második helyezett £34,000-ot tehet zsebre.

Holnap magyar idő szerint 08:00-s kezdéssel, az Eurosporton lesz követhető élőben a Stephen Lee - Mark Allen döntő.