Serie A

Ibrahimovic mesterhármasával üttöte ki a Palermót a címvédő

A Serie A 26. fordulójának szombat kora esti találkozóján a címvédő Milan többek között Zlatan Imbrahimovic mesterhármasával 4-0-ra kiütötte a Palermo csapatát.

Ibrahimovic három góllal tért vissza három mérkőzéses eltiltásából -

Igazi oroszlánbarlangban volt jelenése a címvédő milánóiaknak, hiszen a Palermo hazai környezetben 10 győzelme mellett mindössze két vereséget tudhat magáénak, ezzel az eredménysorral pedig a Serie A második legeredményesebb együttese saját pályáján.

Habár sok Milan-szurkoló féltette csapatát a szicíliai kirándulástól, egyvalakit hidegen hagytak a statisztikák és az esélyek. Zlatan Ibrahimovic az elmúlt három fordulóban eltiltása miatt csak a lelátóról nézhette társait, a kényszerpihenő viszont szemmel láthatóan pozitívan hatott a csatár teljesítményére.


 

A svéd válogatott hétközi edzésén honfitársát fél évre "megnyomorító" támadó szűk 14 perc alatt három alkalommal is mattolta Viviano kapust, ezzel gyakorlatilag már az első fél óra végén eldöntve a találkozó kimenetelét. Massimo Allegri csapata a második félidőben nem is vitte túlzásba a dolgokat, igaz, Thiago Silva az 58. percben még megtoldotta a svéd találatait, így téve teljessé a Palermo kiütését.

 

Serie A 26. forduló
Palermo - Milan 0-4 (0-3)
Palermo, Stadio Renzo Barbera, vezette: Daniele Orsato.
Palermo: Viviano - Munoz, Migliaccio, Mantovani, Pisano - Bertolo (Aguirregaray, 51.), Donati, Barreto - Ilicic (Zahavi, 84.) - Budan (Della Rocca, 60.), Miccoli. Vezetőedző: Bortolo Motti.
Milan: Abbiati - Abate, Bonera, Thiago Silva, Antonini (Mesbah, 46.) - Nocerino, Ambrosini, Muntari - Emanuelson (El Shaarawy, 54.) - Ibrahimovic, Robinho (Inzaghi, 81.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Gólszerző: Ibrahimovic (21., 31., 36.), Thiago Silva (58.)