Bundesliga

Bayer-Bayern rangadó, Szalaiaék a listavezető otthonában

A Bayer Leverkusen a bajnoki címre törő Bayern Münchent fogadja, Szalai Ádám csapata, a Mainz pedig a címvédő és listavezető Borussia Dortmundhoz látogat a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.

Hertha BSC-Werder Bremen
15:30
hathárom-tipp: 2

Első győzelmére készül a Hertha kispadján Otto Rehhagel. A 73 éves szakemberről az aktuális rivális trénere, Thomas Schaaf beszélt.

"Rehhagel mindent megtesz, hogy sikeres legyen. Neki nem kell tanácsot adni, tudja, hogyan kell kezelnie a csapatot. Pontosan érzi, mi a helyes és a fontos. Évekig voltam a játékosa, nagyszerű volt a kapcsolatunk" - mondta a szakember, aki kitért Caludio Pizarróra, a csapat legjobb játékosára is. - "Claudio már nagyon sok gólt rúgott, mióta itt van, sok örömet szerzett a szurkolóknak. Reméljük, hogy az adottságait továbbra is kihasználja nálunk. Mi azonban nem függünk tőle, nyertünk már meccset nélküle is, igaz vele erősebbek vagyunk. Rendkívül motivált Herthára számítunk, mindent meg fognak tenni a győzelemért."

Arjen Robben és Gonzalo Catro küzdenek a Bayern München és a Bayer Leverkusen mérkőzésén a Bundesligában 2011-ben.

Bayer Leverkusen-Bayern München
15:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp: 2

A tavaszi idényben idegenben még nyeretlen Bayern München ezúttal a Bayer Leverkusen vendége lesz Ha valamikor, most a Gyógyszergyáriak megfoghatják a münchenieket. A vendégek nincsenek életük formájában, idegenben pedig különösen gyengélkednek. A Bayern Münchennel kapcsolatos hír, hogy a klub közel áll ahhoz, hogy szerződtesse a HSV Hamburg kapusát, Jaroslav Drobnyt. A cseh válogatott futballista második számú kapus lenne Manuel Neuer mögött. Szintén jó hír a szurkolók számára, hogy három héttel bokaműtétje után újra edzésre jelentkezett Bastian Schweinsteiger. A német válogatott középpályás - aki a VfB Stuttgart elleni Német Kupa-meccsen szenvedett bokaszalag-szakadást - néhány környi kocogással kezdte meg a könnyített edzéseket.

SC Freiburg-FC Schalke 04
15:30
hathárom-tipp: 2

A Freiburg-Schalke találkozó egyértelmű esélyese a vendégcsapat, amely ugyan legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett a Bayern Münchentől, Freiburgban begyűjtheti a három pontot. A pontokra nagy szüksége lenne ugyanakkor a hazaiaknak is, mivel az utolsó, azaz 18. helyen állnak. Igaz, egy esetleges bravúrgyőzelemmel szerencsés esetben akár el is kerülhetnének a kiesőzónából.

Úgy tűnik, Lukas Podolski megszerzéséről lemaradt a gelsenkircheni együttes a héten, a kölni támadó sajtóhírek szerint az angol Arsenallal egyezett meg. Sőt, a Schalke vezetőedzője, Huub Stevens állítása szerint a klub nem tudja megtartani legjobb játékosait, Raúlt és Jefferson Farfánt.

"Jefferson Farfán és Raúl ügyében nincsenek illúzióim, csak a nyárig számolok velük. Ha egy másik klub kedvezőbb anyagi lehetőségeket kínál nekik, nagyon kevés esélyünk lesz, hogy megtartsuk őket" - jegyezte meg a lejáró szerződésű futballistákról a szakember.

Hannover 96-FC Augsburg
15:30
hathárom-tipp: 1

A tabella 7. helyén álló hazai együttes akár az Európa Liga-indulást jelentő helyekre is odaérhet, ehhez azonban az kell, hogy hazai környezetben le tudják győzni az újoncot. Az Augsburg úgy van vele, hogy tőlük akár ebben a pillanatban is lefújhatnák a bajnokságot, mivel a forduló előtt nincsenek kieső helyen. Nem sokszor volt ilyen ebben a bajnokságban, egy esetleges idegenbeli pontszerzéssel pedig tovább menekülhetnének a fenyegető Bundesliga 2-től.

FC Kaiserslautern-VfL Wolfsburg
15:30
hathárom-tipp: 1

Azt nem mondhatjuk, hogy zökkenőmentes volt a hazaiak felkészülése a Wolfsburg ellen. A kiesés ellen küzdő Kaiserslautern egyik edzésén a klub mérkőzéseiről évek óta kitiltott huligánok náci karlendítéssel zaklatták Itaj Sektert, a csapat izraeli légiósát. Az egyesület az incidens miatt feljelentést tett a rendőrségen, és közleményben ítélte el a huligánok tettét. A keddi tréningre is maradt a gond: súlyos sérülést szenvedett Dorge Rostand Kouemaha, a csapat kameruni csatára.

Az egykori debreceni játékos Achilles-ín-szakadást szenvedett, szerdán a klub orvosa, Markus Pahl meg is műti. Kouemaha szezonja ezzel véget is ért, hiszen a támadó legalább féléves pihenőre kényszerül.

Hamburger SV-VfB Stuttgart
15:30
hathárom-tipp:1

A Hajnal Tamást foglalkoztató Stuttgart ezúttal a Hamburg otthonába látogat: a találkozó érdekessége, hogy a vendéglátók eddig mindössze két hazai mérkőzésüket nyerték meg ebben a szezonban, míg a sváb alakulat csak ugyanennyi alkalommal győzött idegenben. Fredi Bobic, a VfB sportigazgatója nem rejtette véka alá, egyáltalán nem örül a hét közbeni válogatott meccseknek. A svábok egyik kulcsembere, Zdravko Kuzmanovic például kedden és szerdán összesen 170 percet töltött pályán hazája válogatottjában, kizárt dolog, hogy szombaton is 100 százalékos állapotban legyen.

"Két nap alatt két meccset játszott, ez teljes őrültség. Ilyen terhelés mellett kizárt dolog, hogy szombaton topformában legyen, ráadásul nagy a sérülésveszély is. Ugyanakkor nem tehetünk semmit, mivel a FIFA alapszabályát be kell tartanunk" - mondta az egykori kiváló támadó. Hajnal Tamás szintén pályára lépett a magyar válogatott tagjaként szerdán Bulgária ellen, ennek ellenére minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap helyet a HSV ellen.

Borussia Dortmund-FSV Mainz 05
18:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp:1

Szalai Ádám - aki szerdán több mint egy év után góllal tért vissza a nemzeti csapatban a bolgárok elleni 1-1-es döntetlennel végződött felkészülési mérkőzésen - és együttese jó formában van, ugyanis legutóbbi öt mérkőzésén nem kapott ki. Az összecsapás egyértelmű esélyese azonban a sárga-fekete alakulat, amely bajnokin legutóbb tavaly szeptemberben szenvedett vereséget, és legutóbbi hét mérkőzését megnyerte. Egykori csapata ellen próbálja meg tovább nyújtani remek sorozatát Mohamed Zidan, a Mainz egyiptomi csatára, aki az első öt mérkőzésén betalálna új csapatában.

"Nem fogom megünnepelni a gólomat" - jelentette ki Zidan, aki télen szerződött a BVB-ből Mainzba. - "Erős csapat a Dortmund, de nem legyőzhetetlen, előbb-utóbb valaki meg fogja verni, remélem, mi leszünk azok."