Női kézilabda KEK

Átrohant az oroszokon a Fradi, nyolcgólos előnyből várhatja a visszavágót

A női kézilabda KEK negyeddöntőjében a címvédő Ferencváros 32-24-es győzelmet aratott az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen.

Nem a levegőbe beszélt Elek Gábor, a ferencvárosi lányok trénere, mikor a találkozó előtt honlapunk azt mondta, a budapesti mérkőzésen kell kiharcolni a továbbjutást - még ha ehhez, kockáztatniuk is kell.

"Nem erre készültünk, az egykori győri Spiridonnal próbáltuk felkészíteni a lányokat, hogy milyen hangulatra számítsanak, de sajnos nem igazán jött össze. Az első félidő szörnyű volt..."

Szabó Valéria, a Zvezda magyar válogatott légiósa

Ennek szellemében valósággal nekiesett orosz ellenfelének a Fradi, Szucsánszki vezetésével már a 4. percben 4-1-es vezetést sikerült kialakítani. A zöld-fehérek tartották az iszonyatos tempót, és mivel a vendégek kapusai még véletlenül sem találkoztak a labdával, tizenhárom perc játék után 14 (!) dobott gól állt a Ferencváros neve mellett. Az egykoron a Veszprém férfi csapatát is dirigáló Zdravko Zovkót a szívbaj kerülgette az első félidőben, hiába kért időt, cserélte le kapusát, vagy éppen támadásban hozott be plusz egy mezőnyjátékost, a Kovacsicz és Zácsik vezette Fradival szemben tehetetlen volt együttese. Az első félidő hajrájában a hazai szurkolók rászámolhattak a Zvezdára (21-11), ami az orosz csapat játékerejét ismerve hatalmas fegyverténynek számít.

Simán verte a Fradi a jó erőkből álló orosz ellenfelet - Fotó: handball.huA fordulás után rengeteg tehcnikai hiba jellemezte mindkét csapat támadójátékát, a Fradi egy kisebb hullámvölgybe került, a Zvenyigorod pedig ekkor zsinórban öt gólt szerezve "látótávolságon" belülre zárkózott. A mérkőzésen 11 gólig jutó Kovacsicz Mónika ekkor azonban hátára vette csapatát (27-19), majd nyilvánvalóvá vált, hogy csak a győzelem mértéke az egyetlen még nyitva maradt kérdés. A szlovák játékvezetői páros a hajrában finoman szólva sem "fújta meg" a hazai pályát, de a sok vitatható ítélettel csak a közönséget sikerült felhergelniük.

Az utolsó percekben már csak Tomori és Szucsánszki tudott eredményes lenni, így a félidei 10 gólos fórból nyolc a végére is megmaradt - bizakodva várhatja tehát az egy hét múlva esedékes visszavágót a címvédő.

Női KEK negyeddöntő, 1. mérkőzés
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA-ZVEZDA ZVENYIGOROD 32-24 (21-11)
Budapest, 1000 néző, Játékvezetők: Kavulic, Skruzny (csehek)
Magyar gólszerzők: Kovacsicz 11, Zácsik 7 (2), Szucsánszki 6, Tomori 4, Szarka 3, Szamoránsky 1, Szádvári 1.