Premier League

A Liverpool és az Arsenal is egy hangos sikerbe kapaszkodna a másik ellen

Rangadóval rajtol az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 27. fordulója: szombaton kora délután az Arsenal a Liverpool vendége lesz. Bogdán Ádám Boltonja a Manchester City oroszlánbarlangjába látogat.

FC Liverpool-Arsenal
13:45 Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: 1

Az Anfielden sorra kerülő összecsapás a presztízs mellett a bajnoki pontok tekintetében is rendkívül fontos, a londoniak a BL-t érő negyedik helyen állnak, a hetedik Mersey-partiak pedig oda kívánkoznak. Mindkét csapatot egy nagy győzelem ösztönözheti, a Vörösök elhódították a Ligakupát, az Ágyúsok pedig 0-2-ről fordítva 5-2-re kiütötték az ősi rivális Tottenhamet - mindkét siker önbizalom-növelőként hathat a PL-hajrá előtt.

Bacary Sagna és Martin Kelly küzdenek az Arsenal és a Liverpool mérkőzésén 2011-ben.

A dobogós pozícióról is álmodozó Arsenalnak ráadásul az is kedvez, hogy az előtte álló Tottenhamre az egy héttel ezelőtti észak-londoni derbi után egy újabb nagy feladat vár. Amennyiben a Spurs kikap hazai környezetben a második Manchester Unitedtől, Arséne Wenger gárdája pedig győzni tud Liverpoolban, az Arsenal hátránya mindössze négy pont lesz a harmadik helytől - persze ehhez a szezonban odahaza veretlen Vörösöknek is lesz egy-két szavuk. Az Anfieldet a manchesteriek és a Tottenham sem tudta bevenni, ráadásul Suárezék augusztusban 2-0-ra győztek az Emiratesben. Az előző szezonban 1-1-et játszottak a felek Liverpoolban, 2009-ben 1-0-ra nyeri tudott vendégként az Arsenal.

Érdekesség, hogy Wengerék a mostani idényben többször nyertek idegenben (5), mint Dalglishék otthon (4). Az elmúlt kilenc bajnoki rangadóból hat is döntetlennel végződött.

A hazaziaknál Glen Johnson és Steven Gerrard játéka kérdéses, a kapitány térde Hollandia ellen sérült meg, Johnsont Martin Kelly helyettesítheti. Daniel Agger biztosan hiányozni fog, vagyis Jamie Carragher visszatérhet a kezdőbe. A vendégeknél Thomas Vermaelen és Tomas Rosicky bajlódik sérüléssel, Andre Santos, Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Per Mertesacker és Sebastien Squillaci már hosszabb ideje maródi.

Manchester City-Bolton Wanderers
16:00 Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: 1

A gyárvárosiak mind a 13 otthoni mérkőzésüket megnyerték, és aligha az utolsó előtti Bolton ellen szakad meg ez a sorozat. Bogdán Ádám szépen helytáll a Wanderers kapujában, de nem csak rajta múlik csapata sikere. Owen Coyle gárdája négy forduló óta nyeretlen, ezalatt egy pontot szerzett. A City védelme és támadósora is a legjobb a PL-ben, míg a Bolton a második legtöbb gólt kapta a mezőnyben (54), embert próbáló kirándulás vár Bogdánékra.

Roberto Mancini a bőség zavarával küzd, minden játékosa egészséges, elöl az argentin válogatottban a svájciak ellen végig pályán lévő Sergio Agüero helyett az olaszok meccsét meghívó híján (fegyelmi vétség miatt) kihagyó Mario Balotelli kerülhet a kezdőbe. Hasonló okok miatt Adam Johnsont Samir Nasri válthatja.

A vendégeknél az új igazolás Tim Ream elfoglalhatja helyét a védelemben, Rio Mijaicsi, Kevin és Mark Davies felépült sérüléséből.

Ősszel 3-2-re nyertek a Polgárok, a Bolton hét mérkőzéssel ezelőtt, 2008-ban győzte le utoljára a Cityt, az Etihadban 2006-ban.

West Bromwich Albion-Chelsea
16:00 Tv: Digi Sport Plusz
Hathárom-tipp: X

A Kékek egy hete öt nyeretlen meccs után 3-0-ra legyűrték a Boltont, ezzel pillanatnyi lélegzethez jutottak, de a viharfelhők nem vonultak el a klub fölül. Most viszont a jó formában lévő West Bromwich-hoz látogatnak Lampardék, a birminghamiek az elmúlt öt fordulóban a megszerezhető 15 pontból ötöt vesztettek el (a Chelsea kilencet), az előző két körben 5-1-es (Wolves), majd 4-0-s (Sunderland) győzelmet arattak. Most jó esély kínálkozik Roy Hodgson együttesének pontot vagy pontokat csenni a londoniaktól, ami egyébiránt 1979-ben sikerült utoljára! A mostani idényben a Chelsea 13-ból mindössze 5-ször nyert idegenben, míg a West Brom csak háromszor hazai környezetben.

A hazaiaknál Gera Zoltán régóta sérült, Jerome Thomas, Paul Scharner és Chris Brunt játéka kérdéses. A vendégeknél hosszabb a hiányzók listája, José Bosingwa, John Terry, Daniel Sturridge és Didier Drogba is sérüléssel küzd, és csatárposzton a bevethető Fernando Torres nem épp megnyugtató pótlék.

Az eredményeket livescore-aloldalunkon is követhetitek.