WTCC

Wéber Gábor Michelisz Norbert csapattársa lesz a túraautó-vb-n

A Zengő Motorsport saját honlapján jelentette be, a túraautó-világbajnokság (WTCC) 2012-es szezonjában két autót indít, és Michelisz Norbert mellett Wéber Gábor is a csapat versenyzője lesz.

"A Zengő Motorsport két autót nevezett a 2012-es túraautó-világbajnokságra! Michelisz Norbert és Wéber Gábor személyében két Európa Kupa-győztes, többszörös magyar bajnok versenyző kormányozza BMW-ket" - kezdődik az istálló közleménye.

Wéber Gábor és Michelisz Norbert autóversenyzők

A csapat szerint az idei mezőny talán még erősebb lesz, mint a tavalyi, hiszen a Chevrolet gyári csapata új fejlesztésű autókkal készül a március 11-én, Monzában kezdődő szezonra, de idény közben a Honda is új versenygépeket vet majd be, és a Ford is indul a bajnokságban egy félgyári csapat képében.

A magyar istálló kiemelte, hogy annak köszönhetően, hogy két versenyzőt tudnak indítani, végre elérik azt, hogy Michelisz Norbertnek nem egyedül kell küzdenie az egész mezőny ellen, ráadásul a beállításokkal, fejlesztésekkel is bátrabban kísérletezhetnek.

Ugyanakkor a közleményben az is szerepel, hogy az eddigi névadó szponzor, a Dension Trade Kft. 2012-ben már nem támogatja a csapatot, így Wéber Gábor a jelenlegi állás szerint csak az európai futamokon vehet majd részt, a tengerentúli versenyeken Michelisz továbbra is egyedül szerepel majd.