Dubaji tenisztorna

Murray visszavágott az Australian Openért Djokovicsnak

A Dubajban zajló 1,7 millió dollár összdíjazású ATP-500-as keménypályás férfi tenisztorna elődöntőjében a skót Andy Murray két játszmában legyőzte a világelső Novak Djokovicsot.

Murray kevesebb hibájának is köszönheti a győzelmet

A két teniszcsillag az idei év első Grand Slam tornáján, az Australian Open elődöntőjében már találkozott egymással, akkor a szerb fiú egy ötjátszmás csatában felülmúlta a trónkövetelő britet.

Az egyesült arab emirátusokbeli viadalon azonban most visszavágott az őt ért sérelmekért Murray, aki mindössze 84 perc alatt lelépte a világelsőt. Az első szettben mindketten meglehetősen jól adogattak, de Murray három fogadóelőnyéből kettőt is ki tudott hasznáni, a sajátjait pedig magabiztosan hozta, így fél óra után behúzta az első játszmát. 

A folytatásban is Murray teniszezett stabilabban, az első adogatásai továbbra is magas százalékban szállították neki a pontokat. Ugyan egy alkalommal Djokovics fogadóként elcsent egy játékot, de a skót is megtette ezt kétszer, így 53 perc után boldogan emelhette magasba ütőjét.

Murray legutóbb tavaly augusztusban tudta legyőzni Djokovicsot, igaz Cincinnatiben a szerbek kiválósága 0:1-es szettállásnál sérülésre hivatkozva feladta a küzdelmet.

A fináléban Murray a Federer-del Potro találkozó győztesével találkozik, míg Djokovics idei első vereségét könyvelhette el.

ATP-500 Dubaj
elődöntő
Murray (brit, 3.) - Djokovics (szerb,1.) 6:2 7:5
később:
Federer (svájci,2.) - del Potro (argentin, 8.)