Dubaji tenisztorna

Del Potro ezúttal sem nyert szettet Federer ellen

A svájci Roger Federer 7:6 7:6-ra legyőzte az argentin Juan Martin del Potrót a Dubajban zajló ATP-500-as verseny elődöntőjében.

Azután, hogy a harmadik helyen kiemelt Andy Murray két játszmában legyőzte a világelső szerb Novak Djokovicsot, Juan Martin del Potro igyekezett világraszóló győzelmet kicsikarni.

Federer ezúttal sem veszített szettet del Potro ellen

A hórihorgas dél-amerikai idén már kétszer is simának mondható vereséget szenvedett Federertől, előbb az Australian Openen, majd pedig Rotterdamban volt kénytelen fejet hajtani a svájci tudása előtt.

A dubaji elődöntőben a fent említett két mérkőzéssel ellentétben már "pariban" volt del Potro Federerrel, amit elsősorban remek adogatásainak, valamint bátor tenyereseinek köszönhetett. A pályafutása vége felé járó svájci azonban ismét bebizonyította, hogy a legnagyobb bajnokok közül való, hiszen mind a két szettben akkor "tette oda" magát igazán, amikor nagyon kellett.

A második játszmában ráadásul del Potro már 5:0-ra is vezetett a rövidítésben, de ez az előny is kevés volt Federer ellen, aki 6:2 után zsinórban hat pontot csinálva megnyerte a mérkőzést.

A szombati fináléban tehát Andy Murray ellen szerezheti meg pályafutása 72. tornagyőzelmét a 16-szoros Grand Slam-győztes zseni.

ATP-500 Dubaj
elődöntő
Federer (svájci,2.) - del Potro (argentin, 8.) 7:6 7:6
korábban:
Murray (brit, 3.) - Djokovics (szerb,1.) 6:2 7:5