Biatlon-világbajnokság

A közönség vevő Magdalena Neuner búcsújára

  • VNA

Már csütörtökön majdnem telt ház volt Ruhpoldingban, a hétvégére pedig újra népvándorlás várható a biatlon-világbajnokságon.

Bár a tavasz már gőzerővel kopogtat Bajorországban is, azért még valódi téli versenyekre készülnek Ruhpoldingban a biatlon világbajnokság szervezői. A csütörtöki vegyes váltón már 26.000-en voltak (vajon a mindig precíz németeknél hogy jött ki pontosan ezerre a hivatalos nézőszám adat?) kíváncsiak az eseményre, a hétvégi futamokra pedig már hetek óta lehetetlen jegyet szerezni. A tízszeres világbajnok Magdalena Neuner korai visszavonulása a német biatlon sport szempontjából nagy vérveszteség lesz, de a ruhpoldingi szervezők paradox módon éppen a közkedvelt Lena utolsó versenyein kaszálhatnak nagyot.

Az egész Németországban rendkívül népszerű Neuner tavalyi decemberei bejelentése - amely szerint már 25 éves korában felhagy az élsporttal - ugyanis az egekbe húzta fel a jegyeladásokat. Mindenki részesülni akar még belőle és utoljára akarja látni őt a győzelmi dobogó tetején.

Már az első versenynapon remek volt a hangulat Ruhpoldingban - Fotó: Vásárhelyi Tamás - Eurosport

"A vegyes váltó egy jó felkészülés volt számunkra a hétvégére. A biatlon-láz már most a tetőfokára hágott" - nyilatkozta Claus Pichler a szervezőbizottság elnöke. Szombaton viszont már jön az igazi nagyüzem, a két sprintverseny, ahol 30.000 néző oda- és visszaszállításáról kell gondoskodnia a szervezőknek. Amúgy nem mellesleg a vb másfél hetére már elővételben eladtak 210.000 (!) jegyet, így az olykor tavaszias meleg ellenére is kiváló hangulat lesz Ruhpoldingban. A világbajnokságtól az Eurosport élőben közvetít. Szombaton fél egytől a férfi sprint, délután fél négytől pedig a női sprint versenyt közvetíti a csatorna.