Felkészülés

Pearce szívesen maradna kapitány, Parker szerint csiszolni kell játékukon

Stuart Pearce, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szívesen irányítaná a nyári Európa-bajnokságon a Háromoroszlánosokat, de nem hiszi, hogy a szövetség őt választja erre a feladatra. Anglia szerda este 3-2-es vereséget szenvedett Hollandiától felkészülési mérkőzésen, Arjen Robben a 93. percben szerezte a győztes gólt.

"Szívesen irányítanám a csapatot az Európa-bajnokságon is, egyáltalán nem ijednék meg ettől a kihívástól - nyilatkozta Pearce a meccs után. - De nem hinném, hogy a szövetség engem választana ez után az időszak után. A teljes munkaidős kapitányi posztra talán valaki más megfelelőbb lenne helyettem" - tette hozzá az utánpótlás és olimpiai válogatott élén álló szakember.

Perce elégedett volt a válogatott szerda esti teljesítményével, szerinte a dél-afrikai vb-n ezüstérmes hollandok javára a tapasztalat döntött. "Néhány igazán kiemelkedő és nemzetközileg elismert labdarúgó is erősítette az ellenfelet, mint Arjen Robben és Robin van Persie. Ugyanakkor fiatal játékosaink tisztességgel helytálltak."

A Wembley gyepére Scott Parker vezette ki az angolokat. "Volt két-három erős jelöltem a posztra, végül Parker mellett döntöttem, úgy gondoltam, hogy sokat erősödhet ebben a szerepkörben."

Anglia szerda este 3-2-es vereséget szenvedett Hollandiától felkészülési mérkőzésen, Arjen Robben a 93. percben szerezte a győztes gólt.

A Tottenham középpályása természetesen nagyon boldog volt, hogy ebben a megtiszteltetésben részesült. "Boldog lennék, ha az Eb-n is én lennék a csapatkapitány, de azt is megértem, ha nem mellettem döntenek, hiszen van jó pár rutinos játékosunk, mint például Steven Gerrard, aki megérdemelné ezt a tisztséget. Ez az este nagyon különleges volt számomra. Talán csak a gyerekeim születésekor voltam büszkébb." Parker azt is elmondta, miután Pearce kihirdette döntését, Gerrad volt az első, aki gratulált neki, és biztosította feltétlen támogatásáról.

A meccsről így vélekedett Parker. "0-2-nél szétestünk, de aztán magasabb fokozatra kapcsoltunk, és egyenlíteni tudtunk. Sokáig kissé hanyagul játszottunk, és engedtük meglépni az ellenfelet. De a hajrában történtek bizakodásra adhatnak okot, bebizonyítottuk, hogy vert helyzetből is talpra tudunk állni, de még rengeteg dolgunk van, főleg technikailag kell csiszolni a játékunkon."

Gary Cahill, az Anglia-Hollandia mérkőzésen szerrez gólt