EBEL

Megint kikapott idegenben, így kiesett a rájátszásból a Sapa Fehérvár

Harmadik próbálkozásra sem tudta idegenben legyőzni az Olimpija Ljubljanát az osztrák hokiliga (EBEL) rájátszásában a Sapa Fehérvár együttese, amely így keddi hazai veresége után 4-2-es összesítéssel kiesett a sorozat rájátszásából.

A Sapa Fehérvár AV19 és az Olimpija Ljubljana játékosa küzdenek a két csapat mérkőzésén az EBEL-ben 2011-ben.

Azok után, hogy a Fehérvár első két hazai mérkőzését nagy különbséggel megnyerte, idegenben viszont kétszer is kikapott, majd kedden hazai jégen is vereséget szenvedett, 3-2-es hátrányba került az egyik fél négy győzelméig tartó párharcban. Így tehát a magyar csapatnak mindenképp nyerni kellett volna Ljubljanában, hogy kiharcolja a hetedik mérkőzést, és így maradjon esélye a továbbjutásra.

A vezetést meg is tudták szerezni a mieink az első harmadban, de hamarosan egyenlítettek a hazaiak, majd a második játékrészben előnybe is kerültek. Kétszer is, mivel Vas Márton gyors egyenlítő góljára McBride válaszolt. A fehérváriak így hátrányból kezdték a záró húsz percet, amelyben megint összejött ugyan az egyenlítés, de szűk három perccel a vége előtt újra eredményesek voltak a szlovénok.

A vendéglátók a hátralévő játékidőben már meg tudták őrizni előnyüket, így negyedszer is nyerni tudtak a párharcban, amelyet így meg is nyertek, és továbbjutottak az EBEL elődöntőjébe.

EBEL
Negyeddöntő, hatodik mérkőzés
Olimpija Ljubljana-Sapa Fehérvár AV19 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)
gólszerzők: Cvetek (15:23), Music (28:19, 57:04), McBride (35:17), illetve Vas M. (10:34, 29:44), Pratt (46:19)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot a Ljubljana 4-2 arányban megnyerte.