Chelsea

Lampard ne várjon különleges elbánást az edzőtől - David Luiz

A Chelsea brazil középhátvédje, David Luiz a portugál sajtóban üzent csapattársának, Frank Lampardnak, hogy álljon be a sorba, ne kérdőjelezze meg menedzserük, André Villas-Boas döntéseit, hanem segítse a fiatal szakvezetőt és a csapatot.

A Premier League-ben csak ötödik, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccse után is 3-1-es hátrányban lévő Chelsea-től az egész szezon során olyan hírek szivárogtak ki, amelyek szerint az idősebb játékosok elégedetlenek André Villas-Boassal, és egyáltalán nem bánnák, ha a fiatal menedzser megbukna a csapatnál. A fő hangadó állítólag a saját véleménye szerint keveset játszó Frank Lampard, akinek most csapattársa, David Luiz üzent a portugál O Jogo hasábjain.

André Villas-Boas figyeli a Chelsea egyik mérkőzését a csapat kispadja előtt. Mögötte Frank Lampard és David Luiz

"Egy futballklubban nem lehetnek kivételezett emberek. Lampardnak csak oda kell figyelnie az edzője utasításaira és követnie kellene őket. Egyetlen játékos sem felejtheti el, hogy ő is csak egy alkalmazott" - szúrt oda keményen a brazil védő a középpályásnak.

Luiz arról is beszélt, hogy szerinte igazságtalanul bánnak Villas-Boassal az őt kritizálók: "Tavaly is voltak olyan csapatok, amelyek rossz helyzetben voltak, mégsem beszélt senki edzőváltásról. Könnyű Andréba belekötni, mert egy nagy csapatnál van, amelynél megszokták, hogy az első helyért küzdenek. Aztán amikor kicsit hátrébb csúszik, azonnal a menedzsert veszik elő. De Andrénak óriási a teherbírása, nagyszerű ember, és biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz még a Chelsea-nél."