Férfi kézilabda

A Veszprém egykori sztárja hosszabbított az Atlético Madriddal

Két évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését az Atlético Madrid férfi kézilabdacsapatának macedón átlövője, Kiril Lazarov.

Kiril Lazarov örül egy góljának a férfi kézilabda Európa-bajnokságon Macedónia válogatottjának tagjaként 2012-ben.

Lazarov 2002 és 2007 között játszott Veszprémben, és 2010 óta a világ egyik legnagyobb klubjának, az egykori Ciudad Realnak, a ma már Atlético Madrid néven szereplő együttesnek a játékosa. A szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalások a hírek szerint tovább tartottak, mint azt a klub szerette volna, köszönhetően annak, hogy a macedón átlövő a januári Európa-bajnokságon remekelt, 61 góljával óriási szerepet vállalt hazája válogatottjának ötödik, olimpiai selejtezőt érő helyezésében. Természetesen ez után rengeteg ajánlatot kapott a kontinens legnagyobb klubjaitól, de végül a maradás mellett döntött.

"Számomra nem volt kérdés, hogy hosszabbítok. Boldog vagyok, és hálás vagyok a klub vezetőinek, valamint az edzőnknek a bizalomért, amit belém fektetnek. Továbbra is mindent meg fogok tenni a csapat sikereiért, és remélem, hogy komoly címeket tudunk még nyerni ezzel a gárdával, amelyet szinte a családomnak tekinthetek" - mondta a macedón bombázó.

Természetesen az Atlético általános igazgatója, Luis Miguel López is elégedett volt az új szerződéssel: "Ez egy nagyon fontos nap a csapat számára, ez a megállapodás is azt bizonyítja, hogy jó úton járunk."